image

Vandaag ontmoeten wij… Merijn

25 april 2019 De Hallen

In de rubriek “Vandaag ontmoeten wij” vragen wij naar de ervaring van mensen in De Hallen Amsterdam.

Vandaag ontmoeten wij Merijn!
Merijn exposeert deze maand met zijn expositie ‘Gevoelsmensen’ in de Passage, daarnaast is hij werkzaam als therapeut en bezoekt hij graag De Hallen!  

Mijn eerste indruk van De Hallen? Ik wist voor 2014 helemaal niet dat dit pand bestond! Dus de locatie en de omvang van de Hallen waren echt als een verrassing voor mij. Toen ik hier voor het eerst kwam vijf jaar geleden was ik blij verrast en wilde meteen overal even een kijkje nemen. Heel erg gaaf dat Amsterdam weer zo’n parel tevoorschijn wist te toveren!

Toen ik hier voor het eerst kwam dacht ik, wauw hoe hebben ze dit gerealiseerd?

Het is een hele mooie combinatie van allerlei nieuwe uitgaansgelegenheden. Dat is wat ik er zo leuk aan vind! Je kunt lekker naar de film, een hapje eten, naar de bibliotheek, een kijkje nemen in de kunstgalerie en als je even niet weet waar je zin in hebt vind je hier altijd wel weer iets leuks! De diversiteit van het pand maakt het voor mij dan ook bijzonder!   

Ik woon hier redelijk dichtbij en ik vind dat als je het nog niet kent je er zeker een keer moet zijn geweest! Ik merk dat als er iemand op bezoek is die niet zo veel in Amsterdam komt ik al snel uitwijk naar De Hallen! Bij de opening van mijn expositie waren er ook mensen die De Hallen helemaal nog niet kenden. Ik merkte dat veel mensen zeiden oh wat is dit eigenlijkIk had op de website gelezen dat het een oude tramremise was, maar ik had niet verwacht dat het zo groot was hier! Als ik mensen spreek die De Hallen nog niet kennenvertel ik meestal dat je hier lekker kan eten en naar de film of de bieb kan gaan en dat het alleen al heel mooi is om door de Passage te lopen. Als je hierheen komt kun je het ook leuk combineren met een bezoekje aan de Ten Katemarkt! 

Ik vind dat als je het nog niet kent je er zeker een keer moet zijn geweest!

Mijn lievelingsplek? Op dit moment is dat eigenlijk mijn eigen expo ruimte. Dat ik hier in de Passage mijn eigen werk kan laten zien, vind ik echt supergaaf! Sowieso vind ik de Passage de meest leuke plek hier in De Hallen. Omdat het hier zo dynamisch is en ik het leuk vind om mensen hier te observeren. Verder Ik kom ook graag bij Recycle. Ik heb een hele oude fiets die ik daar altijd laat maken. Bij Recycle zijn ze gespecialiseerd in oude fietsen. Zij begrijpen mijn liefde voor die oude fiets dus ik vind het altijd leuk om daar even een praatje met ze te maken! 

Merijn’s expositie is nog tot eind april 2019 te bewonderen in de Passage!  

Deel dit INTERVIEW