image

De Hallen of Fame – Farhad

8 januari 2020 Door communicatie

Met de expositie ‘De Hallen of Fame’ willen we alle bezoekers, medewerkers, buren en vaste gasten bedanken. Zij zijn grotendeels verantwoordelijk voor het succes van de afgelopen vijf jaar. Voor ‘De Hallen of Fame’ zijn tien mensen met een hart voor de buurt en een bijzonder persoonlijk verhaal geportretteerd.

Vandaag delen we het verhaal van Farhad!

Vier jaar geleden stapte Farhad (44) Recycle binnen. Hij was net clean na twintig jaar gebruikt te hebben: “Ik was op de bodem beland en had genoeg ellende meegemaakt. Sinds mijn komst bij Recycle heb ik hier echt een streep onder kunnen zetten.” Farhad heeft inmiddels meerdere certificaten behaald. Zo is hij bevoegd gastheer, glazenwasser en heeft hij zelfs de papieren om met een hoogwerker aan de slag te gaan. “Werken helpt me veel om afstand te nemen van mijn verleden. Ik heb het respect voor mezelf terug en krijg dat ook van anderen. Ik heb mijn zaken weer op orde, met een eigen huis in de buurt en een lieve moeder die me steunt. De mensen lachen naar me en geven me een duim omhoog.”

Koen van Recycle: “Farhad heeft flinke stappen gemaakt. Hij heeft zich gerealiseerd dat structuur helpt en is zich nu bewust van zijn omgeving. Hij heeft veel geleerd van zijn verleden. Het proces dat hij doormaakt is waar dit traject voor staat.” Farhads volgende droom is een betaalde baan zodat hij volledig zelfstandig kan leven. “Ik voel me weer mens. Ik ben Farhad en ik mag er zijn.”

 

Deel dit INTERVIEW