image

De Hallen of Fame – Bart

20 februari 2020 Door communicatie

Met de expositie ‘De Hallen of Fame’ willen we alle bezoekers, medewerkers, buren en vaste gasten bedanken. Zij zijn grotendeels verantwoordelijk voor het succes van de afgelopen vijf jaar. Voor ‘De Hallen of Fame’ zijn tien mensen met een hart voor de buurt en een bijzonder persoonlijk verhaal geportretteerd.

Vandaag delen we het verhaal van Bart!

Bart (60) woont sinds 1985 in de buurt van De Hallen. Hij heeft het gebouw nog meegemaakt als GVB-tramwerkplaats en krakerspand. Aan de huidige bestemming van De Hallen moest hij in eerste instantie wennen: “De Hallen zorgden voor extra verkeers-, fiets-, geluids- en stankoverlast, wat als bewoner vervelend is. Daarom richtte ik vijf jaar geleden de bewonersgroep Overlast De Hallen op en inventariseerde bij buurtbewoners wat voor hen pijnpunten waren.” Op basis hiervan stelde Bart samen met buurtbewoners een rapport samen, inclusief suggesties om overlast te verminderen. Dit leidde onder andere tot een rookruimte, ondergrondse fietsenstalling en een nieuwe afzuiginstallatie.

Vijf jaar later zijn de verhoudingen goed. “Ik ontmoet graag mensen en maak gezellig een praatje; met toeristen, bezoekers en personeel van De Hallen die ik hierdoor goed heb leren kennen. Natuurlijk is er nog overlast in deze drukke buurt, maar ik woon hier nog steeds met veel plezier. De FilmHallen vind ik heerlijk. Eén minuut lopen en ik ben er. Ook bij de opnames van Podium Witteman in De Hallen Studio’s en bibliotheek Belcampo – het ontmoetingscafé van de buurt – ben ik veel te vinden. De culturele- en kunstaspecten en buurtfunctie; dat zijn voor mij de juweeltjes.”

 

 

Deel dit INTERVIEW