image

Vandaag ontmoeten wij… José

21 februari 2019 De Hallen

In de rubriek “Vandaag ontmoeten wij” vragen wij naar de ervaring van mensen in De Hallen Amsterdam.

Vandaag ontmoeten wij… José!
Directeur van Beeldend Gesproken

Mijn eerste indruk van De Hallen? Dat is wel een tijdje terug, zeker 5 jaar geleden. Ik denk dat de eerste keer dat ik hier kwam was toen ik hier bij Beelden Gesproken als vrijwilliger begon. Ik vind het mooi dat zo’n oud gebouw blijft bestaan en het monumentale van de grote deuren spreekt mij ook erg aan! De Foodhallen vond ik leuk, maar wel heel erg druk. Ik woon hier in de buurt dus ik kende het pand voor de renovatie ook al, van de buitenkant.

Het is een mooie werkplek waar veel gebeurt en veel verschillende mensen komen. Het is heel levendig!

“Ik vind het ook bijzonder dat er in de beginperiode veel oud-werknemers van het GVB langskwamen, om te kijken hoe het was begonnen en uit te leggen wat er vroeger allemaal in het pand zat.”

Ik vertel vaak dat De Hallen een mooie gerenoveerde tramremise is. En dat je dat nog goed kunt zien aan de details zoals bijvoorbeeld de tramrails die er ligt. En dat het een mooie plek is. Ik noem ook wel welke bedrijven er zitten. Die combinatie van de Foodhallen en De FilmHallen en daarnaast ook bedrijfjes zoals wij en Recycle en de opleidingsplekken, zoals Kinki Academy en de Jeans School bij Denim City. Een bijzondere combinatie van commerciële en sociale firma’s. Het is niet vanzelfsprekend dat mensen weten dat Beeldend Gesproken hier gevestigd is. Ik vind het ook bijzonder dat er in de beginperiode veel oud-werknemers van het GVB langskwamen, om te kijken hoe het was begonnen en uit te leggen wat er vroeger allemaal in het pand zat.

“De combinatie maakt het eigenlijk een hele fijne plek.”

Als er vrienden van buiten Amsterdam of familie op bezoek komt, lopen we meestal even naar De Hallen. Dan kan ik laten zien waar ik werk en drinken we ergens wat of gaan we naar de film.

Mijn lievelingsplek? Dat is toch wel Beeldend Gesproken en ik ga ook graag naar De FilmHallen. Maar ik kom ook graag bij Café Belcampo. Daar haal ik ‘s ochtends voor mijn werk altijd een cappuccino. Belcampo is echt een levendige plek voor de buurt met gemengd publiek. De combinatie maakt het eigenlijk een hele fijne plek!

Deel dit INTERVIEW