image

Vandaag ontmoeten wij… Erica

28 maart 2019 De Hallen

In de rubriek “Vandaag ontmoeten wij” vragen wij naar de ervaring van mensen in De Hallen Amsterdam.

Vandaag ontmoeten wij… Erica!
OBA De Hallen

Mijn eerste indruk van De Hallen? Dan moet ik heel lang terug gaan. In 2005 kwam ik hier voor het eerst. De eerste paal werd toen geslagen bij de Ten Katepoort. Ik wist dat er al heel lang plannen waren voor de renovatie. Eind jaren 90 was de bibliotheek al bezig met een eventuele verhuizing. Ik vond De Hallen meteen een fantastische plek! Maar ik had nog geen idee van de dynamiek van het geheel. Je zag wel dat het verval had ingezet, maar ik had er wel meteen reuze veel zin in natuurlijk. Het is uiteraard een fantastische plek om met de bibliotheek terecht te komen. We zaten hiervoor in de Nicolaas Beetsstraat en dat was een beetje een zijstraatje. Wel tegenover Beeldend Gesproken overigens, dat is wel heel grappig. Zij zijn al jaren onze overburen en voorheen werkten wij ook samen net als nu. Het stadsdeel, maar ook alle mensen die met het gebouw te maken hadden, waren erop gebrand dat de bibliotheek naar De Hallen moest komen. We hebben natuurlijk heel erg een buurtfunctie. We zitten nu op een geweldige plek, de meeste mensen komen toch via de Tollensstraat binnen. Al moet ik wel eerlijk zeggen dat sommige bezoekers straal voorbij lopen aan de ingang en de bibliotheek nog nooit hebben gezien.

De combinatie van mensen en verschillende activiteiten maakt De Hallen voor mij bijzonder.

De kracht van De Hallen is nog altijd dat het aanbod zo divers is en dat er zoveel kan, denk ik. Dat commercieel en sociaal hand in hand gaan en elkaar versterken zie je ergens anders niet zo snel. Daar ben ik heel trots op!

Het is ook wel heel bijzonder dat ik het hele proces heb meegemaakt. Ik heb het gebouw in alle stadia gezien, we gingen aldoor kijken. Het gebouw had zonder dat er iets mee was gebeurd al een enorme uitstraling. Tijdens de eerste open dag kwamen mijn kinderen ook kijken en zij zagen ook gelijk dat het een bijzonder gebouw met een mooie uitstraling is.

De combinatie van mensen en verschillende activiteiten maakt De Hallen voor mij bijzonder. Het is fijn om hier deel van uit te maken.

De kracht van De Hallen is nog altijd dat het aanbod zo divers is en dat er zoveel kan!

Mijn startpunt is toch altijd wel een beetje de bibliotheek, maar ik vertel gewoon altijd over alles als ik mensen ontvangen in De Hallen. Ik adviseer iedereen ook altijd om een keer te eten bij het Hotel en de Kanarie Club. Je kunt daar prima lunchen en daarna bijvoorbeeld Denim City en The Maker Store te bezoeken.

Ik vind het leuk om De Hallen te laten zien aan mensen die een soortgelijke onderneming willen gaan starten, dat je kunt laten zien dat het kan! Je kunt sociale en commerciële partijen succesvol samenbrengen onder een dak.

Mijn lievelingsplek? Ik heb 4,5 jaar met heel veel plezier in mijn kantoor in de OBA gezeten. Ik vind de ruitraampjes (zie foto) hier heel mooi! En daarnaast heb je vanaf hier heel mooi uitzicht op de bibliotheek!

Deel dit INTERVIEW