image

De Hallen of Fame – Milad

28 november 2019 De Hallen

Met de expositie ‘De Hallen of Fame’ willen we alle bezoekers, medewerkers, buren en vaste gasten bedanken. Zij zijn grotendeels verantwoordelijk voor het succes van de afgelopen vijf jaar. Voor ‘De Hallen of Fame’ zijn tien mensen met een hart voor de buurt en een bijzonder persoonlijk verhaal geportretteerd.

Vandaag delen we het verhaal van Milad!

Milad (33) verruilde drieënhalf jaar geleden Iran voor Amsterdam en bouwde in korte tijd een heel nieuw leven op. In Iran kon hij zichzelf niet zijn doordat hij op mannen valt en christen is. “Toen ik hier kwam, wilde ik gelijk iets doen. Werken aan mijn toekomst en nieuwe dingen ervaren. Ik wil altijd het uiterste uit alles halen. Zelfs wanneer ik koffiezet moet het perfect zijn.” Via Refugee Company begon Milad al snel na aankomst aan een koksopleiding in de Bijlmerbajes, met één grote droom in zijn achterhoofd: mensen mooi maken. Toen Corina, eigenaresse van de Kinki Academy in De Hallen, dit hoorde, zocht ze een sponsor en bood hem een kappersopleiding aan. Corina: “Milad is enorm gedreven en lief met klanten en collega’s. Hij is ontzettend gegroeid qua zelfverzekerdheid en spreekt de taal steeds beter. We kunnen altijd op hem rekenen.”

Over een halfjaar, als Milad’s opleiding is afgerond, hoopt hij zijn volgende droom waar te maken: het starten van een eigen kapperszaak. “In Amsterdam. Hier voel ik me veilig en vrij.”

Deel dit INTERVIEW