image

UVA – Digital Transformation in the Amazon Assemballage – Expositie

Digital Transformation in the Amazon Assemblage

Uitnodiging voor tentoonstelling, inheemse toespraken en academische keynotes door  Paola Ricaurte Quijano en Linnet Taylor.. Georganiseerd door de seed funding group: Exploring digital transformation in collaboration with indigenous communities in the Amazon Rainforest.

Hoe gebruiken verschillende gemeenschappen van inheemse volkeren in het Amazone regenwoud digitale technologieën, en welke beperkingen komen ze tegen bij het gebruik van digitale apparaten en algoritmen die vanuit een westers perspectief zijn ontworpen? Dit evenement onderzoekt het creatieve potentieel in die momenten waarop verschillende epistemologieën elkaar op dezelfde interface ontmoeten.

Op 21 mei nodigen we je uit in Belcampo Café De Hallen in Amsterdam om de komst te vieren van onze inheemse medewerkers uit de Sateré Mawé-gemeenschap, die helemaal vanuit het Amazone regenwoud naar ons toe zijn gekomen. Het evenement zal fotografie, schilderijen en ander materiaal tonen dat is geproduceerd tijdens twee maanden veldonderzoek.

Tijdens het evenement zullen Josias en Joao Sateré hun visie op digitale toekomsten delen, gevolgd door keynotes van de koloniale geleerden Linnet Taylor (Tilburg University) en Paola Ricaurte Quijano (Harvard Berkman Klein Center). Drankjes en snacks worden verstrekt; registratie is vereist. De organisatoren zijn Paula Helm, Beatrice Bonami, en Roanne van Voorst, die van plan zijn om samen met inheemse onderzoekers artikelen te schrijven en workshops te co-creëren in zowel Parintins als Amsterdam.

Gratis entree, registratie verplicht via dit formulier 

Café Belcampo

+31(0)20 3032886

Website

Email

  • Maandag 09:00 — 18:00
  • Dinsdag 09:00 — 19:00
  • Woensdag 09:00 — 19:00
  • Donderdag 09:00 — 20:00
  • Vrijdag 09:00 — 19:00
  • Zaterdag 09:30 — 18:00
  • Zondag 10:00 — 18:00