image

Intimate Portraits – That Anglo Connection

Intimate Portraits is een serie voorstellingen van grotendeels Amsterdamse dansers uit verschillende gemeenschappen, gepresenteerd door Stichting KunstenDialoog. Hun choreografieën reflecteren op uiteenlopende onderwerpen, soms persoonlijk, soms politiek, soms thematisch. Elke avond eindigt met een kort interview met de performers. ‘That Anglo Connection’ verwijst naar de jarenlange uitwisseling in de danswereld tussen Noord-Amerika en Nederland. Op deze avond danst de oorspronkelijk uit Los Angeles afkomstige Evan Schwarz een duet met mede-Juilliard afgestudeerde Reina Trifunovic. Ellie Bishop, afkomstig uit British Columbia in Canada danst haar humoristische en pathosvolle solo ‘I Just Want to Make You Happy’.

All is as all as yet or as yet – Dans en choreografie door Evan Schwarz en Reina Trifunovic Geïnspireerd op het beroemde gedicht van Gertrude Stein, “If I Told Him: A Completed Portrait of Picasso”, volgt het danswerk ‘all is as all as yet or as yet’ twee personages terwijl ze de grenzen binnen hun relatie verkennen. Bewegend tussen momenten van speelsheid, ernst en eigenaardigheid bewegen de dansers zich in en uit elkaars territorium, elkaar voortdurend uitdagend om hun perspectief te veranderen.

 

I just want to make you happy – Dans en choreografie van Ellie Bishop.

Ze is met veel dingen tegelijkertijd aan het dealen. Ze wil gewoon dat je je op je gemak voelt. Ze is ZO’n goede vriendin. Ze is een nerveus wrak. Ze geeft te veel om je, doet te hard haar best en ik denk dat ze in velen van ons leeft. Dit personage, dat mensen tevreden stelt tot het pijnlijk wordt, werd tijdens de pandemie geboren in een poging om het Noorse woord ‘Pålegg’ te verpersoonlijken, wat “alles wat je op een snee brood kunt eten” betekent.

OBA De Hallen

+31(0)20 6163275

Website

Email

  • Maandag 14:00 — 17:30
  • Dinsdag 09:30 — 17:30
  • Woensdag 09:30 — 17:30
  • Donderdag 09:30 — 17:30
  • Vrijdag 09:30 — 20:00
  • Zaterdag 11:00 — 17:00
  • Zondag 13:00 — 16:30