image

Het Grote Speel, Ruil & Recycle Festival

DE PASSAGE 11:00 t/m 17:00 zaterdag 15 juni 2024

Welkom bij het Grote Speel Ruil en Recycle Festival!

Heb je een stapel uitgespeeld speelgoed en kinderkleding waarvan je denkt dat ze een tweede kans verdienen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Kom naar ons festival op 15 en 16 juni en ruil jouw items voor “nieuwe” schatten die andere families hebben ingebracht. Laten we samen onze speelgoed footprint verkleinen en spullen langer in de speel keten houden.

Wat kun je verwachten?

Ruil maximaal 5 stuks (van elk) speelgoed en kinderkleding en ontdek geweldige nieuwe items om mee naar huis te nemen.
Doe mee aan onze gratis creatieve workshops gedurende de dag, waarbij we samen recyclen, repareren en upcyclen. Laat je creativiteit de vrije loop terwijl we nieuwe doelen stellen voor onze oude spullen.

Toegang: Gratis voor iedereen!

Dus haal die vergeten schatten van zolder, verklein jouw speel footprint en doe mee aan een dag vol plezier, creativiteit en duurzaamheid!

Neem deel aan deze gratis workshops:

Reparatiestation Speelgoed + Workshop In en Uit Elkaar Schroeven

Kom langs met speelgoed dat hapert, het niet meer doet of gewoon een beetje liefde nodig heeft. De mensen van Repair Café Jeltje geven bijna afgedankte items een nieuw leven door reparatie. Want veel te snel denken we dat een item klaar is voor de vuilnisbelt.

Wil je zelf ook meer leren over repareren of ben je gewoon heel benieuwd hoe je speelgoed er van binnen uitziet, dan kun je meedoen aan de workshop. Onder begeleiding van een handige vader gaan we dingen in en uit elkaar schroeven, leren over hoe een batterij werkt en doen we andere spannende proefjes met speelgoed.

Workshop zaterdag en zondag tussen 13:00 en 14:00 uur. Meld je 15 minuten van tevoren aan, vol is vol.

Reparatiestation Kleding + Knuffels Maken

Kom het gat in je broek repareren, die ene vlek verbloemen met je eigen creatie, een unieke applicatie. Transformeer die oude broek in een tas of maak een knuffel van je lievelingstrui die niet meer past. Dan kan je hem toch voor altijd bij je houden! Samen gaan we met naald en draad recyclen en repareren. Heb je het nog nooit gedaan? Geeft niks, Marte gaat het je leren!

Up- en Recycle Play Station

Heb je om te spelen echt speelgoed nodig? Wij vinden van niet. Dit kan namelijk net zo goed met al die overbodige spullen waarvan je ouders op het punt staan ze weg te gooien. Kartonnen kokers, blikjes, mandarijnennetjes en karton is alles dat we nodig hebben om onze fantasiewereld tot leven te brengen. Helpen jullie mee met het bouwen van een enorme knikkerbaan?

De Passage

  • Maandag 07:00 — 23:00
  • Dinsdag 07:00 — 23:00
  • Woensdag 07:00 — 23:00
  • Donderdag 07:00 — 23:00
  • Vrijdag 07:00 — 03:00
  • Zaterdag 07:00 — 03:00
  • Zondag 07:00 — 03:00