image

Expositie ‘Pieces for peace’

‘Pieces for peace’ is een groepsexpositie die de visie op vrede van internationale kunstenaars samenbrengt. De kunstenaars komen uit verschillende landen en hebben elk een andere culturele achtergrond. Wat ze delen is hun droom voor vrede en saamhorigheid op de hele wereld. De kunstenaars zijn leden van de community van Makers Unite, een organisatie in De Hallen die focust op nieuwkomers in Nederland.

De expositie nodigt je uit om te reflecteren op de “stukjes vrede” in en van jezelf. Hierdoor realiseer je je dat we allemaal onderdeel zijn van het geheel. Jouw unieke persoonlijkheid en visuele stijl draagt bij aan de schoonheid van de wereld. Besef welke in- en afdrukken je wil achterlaten in je leven. Denk na over welke energie je wil uitstralen. En denk na over hoe je bijdraagt aan het geheel.

Alles begint met slechts één stukje. En door alle stukjes op de juiste plekken te leggen, kunnen we samen een meesterwerk maken en noemen we het “thuis”.

– Olga Ottenheijm – Oekraïne – Oekraïne eren
– Savalan Ghodsi – Iran – Tegels met afbeeldingen
– Darly Alvarez – Colombia – Cyanotypie
– Santa Simule – Latvia – Stippen schilderijen

 

Over de kunstenaars

OLGA OTTENHEIJM
Olga Ottenheijm is from Charkov (Oekraïne). Ze is afgestudeerd aan de Kharkiv State Academy of Design and Arts als een grafisch ontwerper. Na haar afstuderen bleef ze verbonden aan diezelfde academie als onderwijzer. Ze heeft deelgenomen aan meer dan honderd tentoonstellingen en festivals in Amerika, Mexico, Oostenrijk, Tsjechië, Denemarken, Duitsland, Italië, Frankrijk, Polen, Slovenië, Rusland en Oekraïne. Daarnaast heeft ze solotentoonstellingen gehad in Charkov, Berlijn, Kiev en Den Haag. Ze was onderdeel van de Paris Design Week in 2019. Ze heeft het Power Of Color project bedacht; onderdeel van het project is een serie van vier
posters die spelen met edge contrast en de wisselwerking van kleuren.

SAVALAN GHODSI
“I try to follow the rule of “KISS” Keep It Simple Stupid.”

Savalan komt uit Tabriz (Iran) en woont in Amsterdam. Hij is freelance kunstenaar. Hij geniet het meest van samenwerken met andere kunstenaars. Hij houdt dingen graag simpel, zowel in z’n eigen leven als in z’n werk.
“Life is an adventure, as long as I’m alive, I will explore.” In 2015 studeerde hij af aan de Universiteit van Istanbul in de beeldende kunst. Sindsdien heeft hij aardig wat samenwerkingen met merken en bedrijven gedaan. Z’n werkzaamheden zijn gevarieerd, van UI website design, bedrijfsbranding design, t-shirt designs, 2D animatie, editing en macrofotografie. Hij spreekt Turks, Azeri, Farsi, Engels en leert nu Nederlands. Hij droomt ervan om prijzen te winnen op festivals met z’n korte animaties én dat z’n gratis spelletjes meer dan een miljoen keer zijn gedownload in verschillende appstores.

DARLY ALVAREZ
“The arts helped me to claim my right to belong and share it with others.”

Darly komt uit Colombia en woont in Nederland sinds 2016. Ze heeft een achtergrond in beeldende kunst en fashion design. Haar leven is enorm veranderd toen ze naar Nederland verhuisde. Kunst is hét middel dat haar door het hele integratietraject heeft gesleept. In haar kunst maakt ze gebruik van verschillende technieken, zoals tekenen, print, cyanotype en keramiek. Momenteel is de natuur haar grootste inspiratiebron. Cyanotype is een techniek die ze gebruikt om los te koppelen van “tijd” en te observeren en bewust te worden van de natuur om haar heen. “When I’m in the creative process, even as simple as can be, I am allowed to re-interpret forms and textures in a personal way. It is freedom in the most pure form.”

SANTA SIMULE
“Art is a verb, authentic self. It calls to be recognized, embodied and lived.”

Santa komt uit Letland. Nadat ze haar diploma beeldende kunst kreeg van een kunstschool in Valka, studeerde ze reclame design aan de Baltic International Institute in Riga. Ze was als exchange student ook een jaar in Athene (Griekenland) actief op de grafisch design faculteit. Na haar afstuderen ging ze op een zelf-ontdekkingsreis. Hier heeft ze geëxperimenteerd met veel verschillende kunsttechnieken en methoden voor zelfontwikkeling. Tijdens deze reis ontving ze een diploma in kunst en techniek van een kunstinstituut in New Delhi (India). Momenteel bestudeert ze preventieve kunsttherapie en neuro-grafische kunst. Ze wil de helende effecten van creativiteit leren begrijpen en al haar ervaringen delen met anderen.

De Passage

  • Maandag 07:00 — 23:00
  • Dinsdag 07:00 — 23:00
  • Woensdag 07:00 — 23:00
  • Donderdag 07:00 — 23:00
  • Vrijdag 07:00 — 03:00
  • Zaterdag 07:00 — 03:00
  • Zondag 07:00 — 03:00