image

Analoge Meme Maker©

Booi Kluiving

Theatermaker Booi Kluiving toont de hele maand januari op deze panelen de Analoge Meme Maker©.  In deze installatie onderzoekt Booi de betekenis van internetmemes:

Ik word sinds de middelbare school dagelijks met memes geconfronteerd. Toen ik me in mijn voorstellingen op internetcultuur ging richten, begon ik het steeds meer als een unieke beeldtaal

te zien. Memes zijn eigenlijk gemeenschapskunst: je bouwt voort op het idee van een ander, binnen bepaalde codes creëer je iets nieuws. De gemeenschap bepaalt wat de beste ideeën zijn –die memes gaan dan viraal.’

Tijdens het festival The Bluest Monday dat van 13 t/m 21 januari gehouden wordt,  nodigt Booi Kluiving je uit om zelf  analoge memes te maken. De kunstenaar is vaak aanwezig en helpt je om  je eigen meme te creëren. 


Booi Kluiving is theatermaker en maakt voorstellingen over digitale cultuur en technologie. Na zijn afstuderen aan de ArtEZ Toneelschool werkte hij bij Theater aan de Rijn en bij Feikes Huis waar hij nu vaste maker is. Kluiving gelooft dat het internet een kleurrijke en positieve plek is en start zijn onderzoeken altijd vanuit persoonlijke fascinaties binnen digitale subculturen.