image

Expositie ‘Not my story’

Debuut solo-expositie street artist Nouch 

18 november – 17 december 2023 

Op zaterdag 18 november 2023 opent de debuut solo-expositie van de Amsterdamse street artist Nouchka Huijg – bekend onder haar artiestennaam Nouch – in de I Love Illustration Gallery in De Hallen, Amsterdam. Haar karakteristieke ‘Air Heads’ sieren al jaren verschillende muren, gebouwen en pleinen in Amsterdam als groteske en gigantische wonderlijke wolken, vol contrasten. Nu, op haar eerste solotentoonstelling ‘Not my story’, vertelt street artist Nouch (no) other story, terwijl ze de overstap maakt van de straat naar de witte muren van de galerie. 

Air Heads 

Met hun karakteristieke koppen zweven ze als wonderlijke wolken op gebouwen, muren en pleinen. Zwart-witte Air Heads hangen door heel Amsterdam, maar ook daarbuiten, zoals in Palermo. Prikkelende schone kunst met een duidelijke symboliek. Want aandacht voor duurzaamheid is actueler dan ooit. De werken zijn aan elkaar verwant: het is één grote familie ballonhoofden. De kunstenaar tekent grootogige koppen zoals je ze ook ziet in Japanse animatiefilms. “Maar ze zijn niet alleen maar schattig,” waarschuwt Nouch. “Eerder lief en eng tegelijk. Ze trekken aan en stoten af. Ik hou erg van ballonnen: het zijn grote volumes, maar ze wegen niets. En ze staan ook voor hoe wij ons gedragen: leeghoofdig in de manier waarop we omgaan met onze omgeving.” 

Duurzaam 

Behalve verfraaiing van de buurt en een impliciete boodschap dragen de ‘airheads’ van Nouch ook bij aan een schonere leefomgeving. De verf haalt bacteriën en fijnstof uit de lucht. De roet in de inkt zit nu op de muur in plaats van in de atmosfeer, waar hij long-ziektes veroorzaakt. Zo kan een luchtzuiverende muurschildering van 1 m2 met Airlite evenveel impact maken op het milieu als 1 m2 aangeplant bos. 

Palermo 

Nouch timmert goed aan de weg met haar straatkunst; naast monumentale werken op o.a. het Krugerplein, Spinozahof en Het Oosterpark in Amsterdam Oost heeft ze onlangs in de Siciliaanse hoofdstad Palermo een 23 meter hoog smog-etend hoofd vol konijnen getekend. De kunstenares tekende altijd in haar notitieboekjes en had altijd de wens om haar tekeningen op grotere schaal te maken. Voor haar heeft het gebruik van de muren in de straten ongeveer de juiste maat, het verschijnt als een nieuw podium, een nieuw medium om haar tekeningen nog groter te maken. 

De Hallen 

Bij haar allereerste solotentoonstelling, getiteld ‘Not my story’, maakt straatkunstenaar Nouch de overgang van de straten naar de smetteloze galeriewanden van de I Love Illustration Gallery in De Hallen, Amsterdam. Ze verplaatst zich van buiten naar binnen en van Oost naar West Amsterdam. Voor deze tentoonstelling heeft ze ongeveer veertig nieuwe tekeningen op papier en hout gemaakt en drie imposante kunstwerken op canvas gecreëerd. Een mooi persoonlijk kado idee voor in je schoen of onder de boom.

I love illustration Gallery

0655360464

Website

Email

  • Maandag gesloten
  • Dinsdag gesloten
  • Woensdag gesloten
  • Donderdag 13:00 — 17:00
  • Vrijdag 13:00 — 17:00
  • Zaterdag 13:00 — 17:00
  • Zondag 13:00 — 17:00