image

Hoor de vrouwen zingen

HOOR DE VROUWEN ZINGEN is een muziektheaterdocumentaire over moed, humor en de kracht van muziek in tijd van oorlog, gebaseerd op de getuigenissen van Lotty Veffer, dagboekfragmenten van David Koker en cabaretteksten van Hetty Voûte en Gisela Söhnlein, die gevangen zaten in Kamp Vught.
Hetty en Gisela zijn studentes, die worden opgepakt tijdens hun verzetswerk. Via kamp Haaren worden ze overgebracht naar Kamp Vught. In de vrouwenbarakken schrijven ze cabaretteksten en treden op als duo ‘Pooh & Piglet’.
“de mode brengt ons dit jaar een blauwgrijze streep, bij voorkeur gekreukeld en geplet”
Lotty is werkzaam als diamantslijpster als zij met haar familie wordt weggehaald uit Amsterdam met de bedoeling te werk te worden gesteld in het SS-modelkamp. De diamantslijperij is er echter nooit gekomen. Wel wordt ze aan het werk gezet in het Philips Kommando.
“wij dachten altijd: dat kan toch niet zo lang duren, die oorlog. je moest wel zo leven, anders ging het niet”
David is een student geschiedenis, die vanuit de joodse mannenbarak het kampleven aanschouwt en beschrijft in zijn dagboek. Daarvoor gebruikt hij vloeipapier, dat hij naar buiten weet te smokkelen naar zijn vriend Karel van het Reve.
“pakketten zijn technische hulpmiddelen om te leven, maar brieven zijn als het leven zelf”

Samengesteld en uitgevoerd door: Jetta Starreveld, Mirjam van Dam, Monique de Adelhart Toorop en Harpert Michielsen. Regie: Eva Bauknecht Productie: Lisa Luijten Visuals: Martijn Grootendorst Techniek: Louis Ter Burg Borduren zakdoek: Marcella van Oost Fotografie: Candide Rietdijk Grafische vormgeving: Westudio.

Café Belcampo

+31(0)20 3032886

Website

Email

  • Maandag 09:00 — 18:00
  • Dinsdag 09:00 — 19:00
  • Woensdag 09:00 — 19:00
  • Donderdag 09:00 — 20:00
  • Vrijdag 09:00 — 19:00
  • Zaterdag 09:30 — 18:00
  • Zondag 10:00 — 18:00