image

Het Filosofisch Diner XL

We leven in een tijdperk van individualisme en polarisatie. We zijn vaak op zoek naar houvast en op zoek naar antwoorden. Die worden weliswaar aan de lopende band gegeven, lijkt het, maar zijn van vluchtige aard en weinig betekenisvol; want helaas wordt regelmatig de stap overgeslagen op welke vragen er een antwoord gezocht dient te worden. En zo komen er dagelijks allerlei vragen op ons af waarvan we geacht worden die te kunnen beantwoorden, maar waarvan we niet altijd het antwoord weten of willen weten.

Is het nodig dat we overal een antwoord op hebben? Kunnen we volstaan met het niet weten? Kunnen we ruimte maken voor het denken in plaats van het weten?

Het Filosofisch Diner XL nodigt jou uit om aan te schuiven en met bekende en onbekende mensen tijdens een lekkere maaltijd in gesprek te gaan. Door samen te eten breken we het ijs en slaan we een brug tussen tafelgenoten. De alledaagse handeling van het eten wordt gemengd met het zoeken naar vragen en antwoorden. We laten met Het Filosofisch Diner XL zien dat er in het alledaagse altijd ruimte is om even afstand te nemen – we kunnen best ergens op ‘kauwen’ terwijl we kauwen.

Stel vragen, ga in gesprek en verwonder je over het leven. Doe een potje gymnastiek voor de geest en maak ruimte voor nieuwe inzichten. Niet om antwoorden te krijgen, maar om meer te leren over jezelf en over de wereld. Het Filosofisch Diner XL laat je in een wereld stappen waar je mag dwalen. Met inspirerende woorden door de Denker des Vaderlands, Marjan Slob, spoken word door Wordbites en een heerlijk vegan drie gangen diner door Robin Food.

Café Belcampo

+31(0)20 3032886

Website

Email

  • Maandag 09:00 — 18:00
  • Dinsdag 09:00 — 19:00
  • Woensdag 09:00 — 19:00
  • Donderdag 09:00 — 20:00
  • Vrijdag 09:00 — 19:00
  • Zaterdag 09:30 — 18:00
  • Zondag 10:00 — 18:00