image

GLUE Amsterdam

15-16-17 september is het Designevent GLUE, waarin Amsterdamse ontwerpers, architecten, showrooms en galeries hun deuren openen. GLUE Amsterdam connected by design verbindt alle locaties. Tijdens de vierdaagse designroute kun je Recycle, Beeldend Gesproken, Grand & Johnson en Denim City bezoeken!

Recycle
Reycle doet mee aan de driedaagse designtour van GlUE Amsterdam (15 t/m 17 september). Deze designtour brengt Amsterdamse ontwerpers, het grote publiek, architecten, merken, showrooms, galeries, academies en andere collega’s samen. De tour verbindt alle locaties en zorgt voor een inhoudelijk en aantrekkelijk programma. Bewonder de creatief en kunstzinnig gemaakte sieraden, rozen, tassen en sleutelhangers gemaakt van o.a. gebruikte binnenbanden. Of doe een testrit op een duurzame fiets van het bekende Amsterdamse fietsmerk Roetz. Mocht je besluiten tot aankoop van een Roetz fiets tijdens de GLUE dagen dan ontvang je naar keuze een fietsslot of mandje er gratis erbij.  We zijn open van 11.00 – 17.30 uur en kijken samen met ons gehele team uit naar je komst.

Recycle is een bijzondere fietsenwinkel in Amsterdam waar je fietsen vindt met een verhaal. Wij verkopen gerecyclede fietsen en gerestaureerde oldtimers via onze winkel in De Hallen. Maar ook kun je daar nieuwe fietsen vinden van duurzame merken als: Roetz, Achielle, Toyobikes en vele anderen. Met aandacht en vakmanschap repareren wij jouw oude fiets, van kleine ongemakken tot groot onderhoud. Ook ontwerpen we bijzondere producten van afgedankte fietsonderdelen, zoals een bureaulamp, tassen en sieraden.

Bij ons vinden mensen met een psychische kwetsbaarheid de weg terug naar werk. Begeleid door gepassioneerde technische vakmensen maken zij het stap voor stap tot fietsenmaker. RECYCLE is een erkend leerwerkbedrijf.

 

Grand & Johnson
Grand&Johnson neemt ook weer deel. Tijdens de GLUE dagen opent de ontwerpstudio zijn deuren om je mee te nemen in hun wereld. Ze laten je zien wat je kunt verwachten als je een huis (ver)bouwt samen met het team van binnenhuisarchitecten. Loop mee door het proces; kijk welke stappen er zijn, welke ambachtslieden worden betrokken, hoe alle zintuigen worden geprikkeld. Er zijn fotoreportages van gerealiseerde projecten te bewonderen, maar ook de conceptstore geeft een goed beeld van het uiteindelijke resultaat. Hier komt alles samen in geuren, kleuren, materialen en details. Dus loop vooral binnen en laat je meenemen in het verhaal!

 

Beeldend Gesproken
Tijdens GLUE presenteert Beeldend Gesproken werk van de rotterdamse kunstenaar Evelyne Janssen.

Voor Beeldend Gesproken maakt Janssen een nieuwe installatie. Met talloze gevonden voorwerpen en eenvoudige materialen bouwt zij miniatuur huisjes of transformeert zij bestaande huisjes. De fantasie bouwwerkjes vormen samen een verbeelding van hoe wij kunnen wonen en op welke manieren wij wonen.

Het verlangen naar een huis, ontheemd zijn en de vraag wat een thuis is, zijn de onderwerpen die Janssen met dit landschap van huisjes oproept. Op een fantasievolle manier agendeert zij het actuele onderwerp van woningnood en ontheemd zijn. Janssen: ‘de vraag waar je veilig kan wonen gaat iedereen aan. Voor sommige mensen is een plank hun woning. Stel je voor dat een raam, een stuk dak of plastic je woning is.’

Kenmerkend voor het werk van Evelyne Janssen is het gebruik van goedkope lichte materialen zoals karton, veertjes en gekleurde plastic. Vaak gebruikt ze gevonden voorwerpen waarvan zij een onderdeel verwerkt of die de inspiratie vormen voor nieuwe modellen mini huisjes.

Beeldend Gesproken is een galerie en kunstuitleen voor kunstenaars met een mentale kwetsbaarheid. Evelyne Janssen is voor GLUE uitgenodigd door Stichting Het Vijfde Seizoen. Deze stichting werkt samen met kunstenaars in psychiatrische instellingen aan collectieve kunstprojecten.

GLUE is een Amsterdamse designroute die de beste design hotspots in Amsterdam verbindt. Met 160 designers, studio’s, labs en galeries die via verschillende wandel- en fietsroutes te bezoeken zijn. Tijdens GLUE is bij Beeldend Gesproken ook het werk verkrijgbaar van designers Nienke Helder, Henrike Altes en Jueung Seo.

 

Openingstijden tijdens GLUE:
Donderdag 15 september van 10:00 uur tot 17:00 uur
Vrijdag 16 september van 10:00 uur tot 17:00 uur
Zaterdag 17 september van 10:00 uur en 17:00 uur

Meer informatie https://glue.amsterdam/