image

Expositie ‘ReLabeled’ – Mylo Freeman

I Love Illustration Gallery

Ter gelegenheid van Black History Month lanceert illustrator Mylo Freeman haar nieuwe serie XL modetekeningen, getiteld ‘ReLabeled’, waarin de rol van de zwarte vrouw als model, ontwerper en influencer wordt onderzocht.

De inspiratie voor deze serie vond Freeman in het portret van een zwarte vrouw, geschilderd door Annibale Carraci in 1585. Dit opmerkelijke portret toont een vrouw van kleur met een authentieke uitdrukking en welvarende kleding, wat suggereert dat ze mogelijk een naaister was, hoewel dat niet zeker is. ‘ReLabeled’ brengt mode en kunst samen als een tijdmachine die een diepgaand maatschappelijk verhaal vertelt. Opvallend is de terugkerende afbeelding van een gouden klok in de handen van de vrouw, die als motief in andere werken terugkomt.

Naast het verkennen van het verhaal achter het genoemde portret, zullen ook andere opmerkelijke vrouwen te zien zijn, zoals Ann Lowe, de ontwerpster van de bruidsjurk van Jackie Kennedy, Elizabeth Keckley, een voormalig tot slaaf gemaakte vrouw die een naaiatelier oprichtte voor ex-tot slaaf gemaakten en kleding ontwierp voor Mary Lincoln, de vrouw van Abraham Lincoln. Ook zullen de Zuid-Afrikaanse Palesa Mokubung en onze nationale trots Marga Weimans deel uitmaken van deze inspirerende expositie.

De ‘ReLabeled’-tentoonstelling is een eerbetoon aan de invloed van zwarte vrouwen in de wereld van mode, beauty en kunst.

Over Mylo

Mylo Freeman is van Nederlands/Amerikaanse afkomst en is opgegroeid in Den Haag. Ze doorliep de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam, waar ze haar studie in illustratie voltooide. Na een korte zangcarrière en de geboorte van haar oudste zoon pakte ze het illustreren weer op en begon met het creëren van illustraties voor kinderen. Mylo’s talent werd al snel erkend toen haar eerste prentenboek, getiteld “Potje!”, meteen de Kiekenboekprijs won. Inmiddels prijken ongeveer 70 prentenboeken op haar naam, waaronder de reeks over het donkere prinsesje Arabella. Met deze boeken vult ze een essentiële niche aan, namelijk prentenboeken die meer diversiteit weerspiegelen. Inmiddels schrijft/illustreert Mylo ook voor (jong) volwassenen met boeken zoals ‘Over Dames en Sieraden’ en “Over Dames en Tassen’, die in 2024 ook in de UK en Amerika zal verschijnen. Mylo Freeman draagt niet alleen bij aan de literaire wereld maar ook aan het vergroten van diversiteit en inclusiviteit in (kinder)literatuur en kunst.

I love illustration Gallery

0655360464

Website

Email

  • Maandag gesloten
  • Dinsdag gesloten
  • Woensdag gesloten
  • Donderdag 13:00 — 17:00
  • Vrijdag 13:00 — 17:00
  • Zaterdag 13:00 — 17:00
  • Zondag 13:00 — 17:00