image

Expositie ‘I have to touch this’

Glanzende vlakken. Organische plooien? Is het zacht of hard? Je wilt kijken met je handen en voelen met je ogen om te begrijpen wat je ziet.
Het werk van beeldhouwster Kira Fröse nodigt uit om je zintuigen te wantrouwen en dat wat we gewend zijn, opnieuw te interpreteren. Haar werk zet je vaak op het verkeerde been.

Het schuurt en is aantrekkelijk tegelijkertijd. Voor het maakproces is frictie tussen controle en spontaniteit van groot belang. Littekens en gebruikssporen; het verleden van (gebruiks)voorwerpen inspireert haar om er een toekomst voor te ontwerpen en het te combineren tot iets nieuws en onbekends. De combinatie van het bekende dagelijkse, met het onbekende, haar toevoeging aan het voorwerp, intrigeert.

Zoals het werk “Skinny Bitches” wat ontstaan is vanuit frustratie over verpakkingen en tubes en de bizarre realiteit waarin vrouwen zich maar moeten verzorgen met van alles en aantrekkelijk en dun moeten zijn, het onophoudelijke streven naar de visuele perfectie van de vrouw. En dat alles met een flinke dosis humor, leverde deze dunne, haast uit hun verband opgerekte cosmetische producten op. Met lekker veel overlopende druipers shampoo, zalf of tandpasta, haast zichtbaar weigeren om aan de schoonheidsidealen bij te dragen. Het zijn schijnbaar bewegende en toch stagnerende vormen maar dan van hard materiaal.
Het liefst zou je het willen aanraken, is het nou glas, keramiek of textiel?

 

Kira Fröse woont en werkt deels in Duitsland en deels in Nederland. Ze studeerde beeldende kunst (beeldhouwkunst) aan de AKI ArtEZ in Enschede.Haar werk bestaat voornamelijk uit sculpturen en installaties en haar materialenpalet omvat onder meer: keramiek, gips, glas, textiel, plastic en hout. Op dit moment werkt ze als artist in residence in het EKWC (Europees Keramisch Werk Centrum).

 

De expositie ‘I have to touch this’ 8 september t/m 14 december in Het Kleinste Galerietje, naast de ingang van Artotheek Beeldend Gesproken.

De Passage

  • Maandag 07:00 — 23:00
  • Dinsdag 07:00 — 23:00
  • Woensdag 07:00 — 23:00
  • Donderdag 07:00 — 23:00
  • Vrijdag 07:00 — 03:00
  • Zaterdag 07:00 — 03:00
  • Zondag 07:00 — 03:00