image

Expositie ‘G/EEN TWEE’

Gelijktijdig met de presentatie van Mathisse Arendsen in het COBRA Museum in Amstelveen toont Beeldend Gesproken een solotentoonstelling van zijn werk.

Mathisse Arendsen [Goes, 1948-2022] ontwikkelde al op jonge leeftijd een vrouwelijk alter ego. Het alter ego ontstond vanuit traumatische ervaringen in zijn jeugd waardoor hij dissociatie en schizofrenie ontwikkelde.

In de vele schilderijen die Mathisse Arendsen in zijn leven maakte zien we de dualiteit vaak afgebeeld. Arendsen beleefde zijn vrouwelijke kant niet alleen op het doek; ook in de realiteit ging hij vaak vrouwelijk gekleed.

Het oeuvre van Arendsen kenmerkt zich door verschillende stijlen met afwisselend perioden waarin naast de man – vrouw dualiteit, religie en esoterie een belangrijke rol speelde. Arendsen gaf het onderbewuste veel ruimte tijdens het schilderen: “Het schilderij is niet de optelsom der delen, maar het bestaat uit het tegenover elkaar zetten van uitersten in vorm en kleur. Dit levert een spanningsveld op waarbinnen de kijker de sleutel tot het onderbewustzijn aangereikt krijgt”.

Mathisse Arendsen noemde zichzelf een dualist en onderzocht talloze stijlen met daarbij behorende technieken in zijn serie werken. In 2022 overleed Mathisse Arendsen. Hij liet een grote hoeveelheid werk achter waarvan een selectie door Beeldend Gesproken beheerd wordt.

Het werk van Mathisse Arendsen is samen met het werk van Priscilla Koopman van 3 april t/m 14 mei te zien in het COBRA Museum in Amstelveen. In aanvulling op de tentoonstelling Becoming Ovartaci stelde Beelden Gesproken een presentatie samen.

 

Beeldend Gesproken

+31(0)20 3090390

Website

Email

  • Maandag gesloten
  • Dinsdag gesloten
  • Woensdag 12:00 — 18:00
  • Donderdag 12:00 — 18:00
  • Vrijdag 12:00 — 18:00
  • Zaterdag 12:00 — 18:00
  • Zondag 12:00 — 18:00