image

Expositie ‘Chromatic Couture’ – Charlotte Greeven

I Love Illustration Gallery is verheugd om de debuut soloshow ‘Chromatic Couture’ te presenteren van de opkomende Amsterdamse mode-illustrator en kunstenaar Charlotte Greeven.

Charlotte Greeven, een getalenteerde opkomende kunstenaar gevestigd in Amsterdam, presenteert haar eerste soloshow ‘Chromatic Couture’ in de I Love Illustration Gallery, met unieke modieuze en intieme portretten. Haar werk, gekenmerkt door het vloeiende gebruik van inkt op papier, belichaamt een diepgaande uitdrukking van emotie en schoonheid.

Haar recente persoonlijke ervaring met borstkanker heeft een grote invloed gehad op het werk van Greeven, waardoor haar visie op het menselijk lichaam is veranderd. Deze transformerende ervaring daagde haar uit om haar innerlijke emoties te verkennen, waardoor een diepere dimensie aan haar werk werd toegevoegd.

Geïnspireerd door licht, beweging en kleur blijft Charlotte haar esthetiek ontwikkelen. Ze begon haar schildercarrière als modeontwerper, afgestudeerd aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag en oefent haar beroep sindsdien uit via verschillende cursussen zoals lichtontwerp, multimediakunst en scenografie in Antwerpen.

Over Chromatische Couture:
Beïnvloed door iconische couturehuizen als Valentino, David Laport, Dior, Dries van Noten en Alexander McQueen, viert ‘Chromatic Couture’ het nauwgezette modevak.

Het nodigt het publiek uit om getuige te zijn van een samensmelting van het extravagante en het intieme, waarbij het samenspel van licht en kleur een symfonie van emoties creëert en kijkers uitnodigt om na te denken over hun eigen verborgen schoonheid.

De portretten, met doorschijnende outfits, leggen de verfijning en artistieke flair vast die geassocieerd wordt met haute couture, waarbij mode en kunst samenkomen.

Op zaterdag 2 en zondag 3 maart is Charlotte in de galerie voor een Live Portrait Event.

Alle unieke werken en Limited editions van Charlotte zijn voor aankoop beschikbaar bij de I love Illustration Gallery Amsterdam. Expositie catalogus binnenkort beschikbaar.

I LOVE ILLUSTRATION GALLERY:
Where Art Meets Fashion
Midden in het buisende hart van Amsterdam, in de gerenoveerde tramremise De Hallen, vind je de charmante I Love Illustration Gallery. Het is een unieke galerie die draait om eigentijdse illustraties en tekeningen, met een speciale focus op mode en stijl. Hier worden kunstenaars van over de hele wereld geëxposeerd, zowel gevestigde namen als opkomende talenten. In de galerie ontdek je niet alleen unieke kunstwerken, maar vind je nu ook een galerieshop waar zorgvuldig geselecteerde illustratiekunst te koop is. Een paradijs voor liefhebbers van mode, creativiteit en kunst.

I love illustration Gallery

0655360464

Website

Email

  • Maandag gesloten
  • Dinsdag gesloten
  • Woensdag gesloten
  • Donderdag 13:00 — 17:00
  • Vrijdag 13:00 — 17:00
  • Zaterdag 13:00 — 17:00
  • Zondag 13:00 — 17:00