Cafe Belcampo
Cafe Belcampo

Cafe Belcampo

Belcampo is het leescafé van de Bibliotheek De Hallen, een nieuwe vestiging van de Openbare Bibliotheek Amsterdam in de oude tramremise De Hallen Amsterdam. Het café is genoemd naar de beroemde Nederlandse schrijver die voor een periode in Amsterdam Oud-West woonde.

Belcampo is ruim, licht en is open voor zowel bibliotheekbezoekers als andere bezoekers. De kranten en collectie tijdschriften van de bibliotheek hebben een plek gekregen in café Belcampo en zijn daarmee ook buiten openingstijden van de bibliotheek toegankelijk voor iedereen. Belcampo biedt daarom een ideale een rustig omgeving om te studeren, vergaderen of om te werken.

Het menu biedt basic en meer luxe broodjes, plus salades, soepen, zoetwaren en kwaliteitskoffie van Lot Sixty-one Coffee Roasters. Belcampo is, net zoals de bibliotheek, toegankelijk en betaalbaar voor een zeer breed publiek.

Belcampo organiseert, vaak in samenwerking met de bibliotheek, literaire en culturele activiteiten, onder anderen lezingen en boekpresentaties. Deze vinden overdag en ’s avonds plaats in de prachtige entresol.

Reguliere openingstijden:
Maandag, dinsdag, woensdag, vrijdag: 9:00 uur – 18.00 uur
Donderdag: 9:00 uur – 20:00 uur
Zaterdag en zondag: 10:00 uur – 18.00 uur

Belcampo staat open voor initiatieven van anderen, liefst met een literaire, culturele of maatschappelijke inhoud, en zeker wanneer het gerelateerd is aan de collectie of activiteiten van de bibliotheek.

Kinderen zijn hartelijk welkom. Belcampo is er op ingericht en het cafe heeft een leuk aanbod in het standaard menu, én een Sunday Brunch voor het hele gezin. Voor de kinderen is er een speelhoek beschikbaar. Dus geniet heerlijk van je ontbijt of lunch, terwijl de kleintjes de bibliotheek in gaan, of de nóg kleinere spelen in de speelhoek. De ingang heeft een hellingbaan, dus is toegankelijk voor rolstoelen en kinderwagens, met voldoende stallingsruimte.

Voor meer informatie: www.cafebelcampo.nl

Andere gebruikers