Denim City
Denim City

Denim City

archief en werkplaats

www.houseofdenim.org – 020 820 8614

In de Hallen vestigt zich een groep samenwerkende bedrijven en organisaties onder de noemer ‘Denim City HQ’; onderwijs, onderzoek en ondernemerschap gericht op het verduurzamen van de jeansbranche.

In hal 5 vinden we straks een denim werkplaats en een jeans archief. In de werkplaats werken studenten van de verschillende Amsterdamse jeans-opleidingen, waaronder de Jean School (een 3 jarige full-time opleiding tot jeans-ontwikkelaar op het ROCvA) aan opdrachten voor het bedrijfsleven.

‘s Middags draait in dezelfde lokatie een upcycling-bedrijf, met als motto ‘re-use, repair & recycle’; studenten en andere vaklieden doen reparaties en maken van oude jeans, te gekke nieuwe produkten.

In de avond-uren worden de – vaak zeer gespecialiseerde – machines beschikbaar gemaakt voor ontwerpers en ondernemers in de jeansbranche: een denim incubator. Door machines en vakmanschap beschikbaar te maken kunnen nieuwe bedrijven en collecties worden gerealiseerd.

Het archief gaat over jeans en innovatie: het dient ter inspiratie en educatie van jeansliefhebbers en -experts. De collectie bestaat uit oude bijzondere jeans, alsmede boeken en publicaties over jeans. Tevens kunnen er hoogwaardige en duurzame denim stoffen worden gekocht. Ontwerpers kunnen er inspiratie opdoen en studenten & wetenschappers kunnen er studie verrichten.

Voor meer informatie inzake House of Denim kunt u een e-mail sturen naar info@houseofdenim.org of telefonisch contact opnemen via 020 820 8614.

Andere gebruikers