Jean school
Jean school

Jean school

Jean School

Vanwege de enorme internationale belangstelling voor Jean School én de groeiende vraag naar denim professionals wereldwijd, start Jean School op 7 april 2015 met de Jean School International Course. De internationale studenten volgen hun verkorte opleiding in Amsterdams’ unieke ‘Denim City’ in De Hallen Amsterdam naast ‘the Blue Lab’, de wasserij en het denim archief van House of Denim.

’s Werelds eerste Jean School opende in 2012 haar deuren. Het ROC van Amsterdam en House of Denim bundelden hun krachten en ontwikkelden deze nieuwe, unieke mbo-opleiding waar studenten worden opgeleid tot Denim Developer. De eerste studenten die deze voltijd opleiding gestart zijn, zullen dit schooljaar afstuderen. Met Jean School International Course biedt Jean School een nieuw verkort traject aan voor internationale ‘young professionals’ in de contexrijke omgeving van De Hallen Amsterdam.

Over de opleiding

De internationale studenten zullen in De Hallen worden opgeleid tot denim developers: professionals die weten hoe zij op een duurzame manier met denim kunnen werken en het ambacht in de vingers hebben. Tijdens de opleiding leren ze alle ins en outs van het vak, bijvoorbeeld ontwerpen, patroontekenen, naaien, pasvormen, wassen en behandelen. Ook wordt aandacht besteed aan inkoop en marketing.

De opleiding bestaat uit drie aparte modules van drie maanden (totaal 9 maanden). Na afronding van elke module kan een certificaat behaald worden. Na het behalen van alle drie de modules krijgen de studenten het volledig internationale diploma Pearson / BTEC Level 3 Diploma in Art & Design – Fashion & Clothing.

ROC van Amsterdam & House of Denim

Omdat praktijkervaring zo belangrijk is in de denim industrie, is ook het curriculum van Jean School International Course in nauwe samenwerking met partners als HTNK fashion recruitment & consultancy en diverse bekende jeansmerken ontwikkeld. Grote namen in de industrie steunen Jean School en Jean School International Course en participeren actief in het onderwijsprogramma. Dit doen zij bijvoorbeeld door het geven van gastcolleges en het aanbieden van stageplekken en praktijkopdrachten. Jean School studenten zijn altijd op de hoogte van de laatste trends, ontwikkelingen en technologieën in de branche.

Denim Days, De Modefabriek en KingPins

Jean School studenten participeren regelmatig in bekende projecten. Zo doen ze opdrachten voor bekende modemerken als G-star Raw, Tommy Hilfiger, Kuyichi en Pepe Jeans. Ook maken ze deel uit van denimprojecten en modebeurzen als The Kingpins Trade Show, de Modefabriek, de Global Denim Awards en Amsterdam Denim Days. De studenten presenteren hier hun werk en projecten en helpen mee, bijvoorbeeld in de ontvangst van de gasten.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met:

Jean School & Jean School International Course
E: jeanschool@rocva.nl
W: www.jeanschool.com

ROC van Amsterdam
Europaboulevard 13
1079 PC Amsterdam
E-mail: jeanschool@rocva.nl

House of Denim & Denim City
Hannie Dankbaarpassage 47
1052 RT Amsterdam
E-mail: info@houseofdenim.org

 

 

Andere gebruikers