image

Sorry We Missed You

Sorry We Missed You is de nieuwe film van tweevoudig Gouden Palm winnaar Ken Loach.

De film vertelt een eerlijk en ontroerend verhaal, over een gezin dat zich staande probeert te houden in het hedendaagse Engeland. Ricky (Kris Hitchen) en Abby (Debbie Honeywood) wonen met hun kinderen, hun 15-jarige zoon Seb en 11-jarige dochter Liza Jane, in Newcastle. Sinds de economische crisis worstelt het gezin om rond te komen.

Abby werkt lange dagen in de thuiszorg, Ricky heeft zijn baan in de bouw verloren en verdient bij met verschillende klussen. In een poging hun financiële situatie te verbeteren en weer stabiliteit terug te krijgen in het gezin, besluit Ricky een franchisedeal te sluiten met een groot postorderbedrijf. Als eigen baas gaat hij aan de slag als pakketbezorger. Maar al snel is de werkdruk torenhoog en raakt hij verstrikt in regels en protocollen. Wat een kans op een betere toekomst had moeten zijn, hangt als een molensteen om de nek van het gezin.

Ken Loach won in zijn carrière twee keer de prestigieuze Gouden Palm op het Filmfestival van Cannes: in 2006 voor het oorlogsdrama The Wind that Shakes the Barley en in 2016 voor het door publiek omarmde I, Daniel Blake.

ENGLISH
Ricky and his family have been fighting an uphill struggle against debt since the 2008 financial crash. An opportunity to wrestle back some independence appears with a shiny new van and the chance to run a franchise as a self-employed delivery driver. It’s hard work, and his wife’s job as a carer is no easier. The family unit is strong but when both are pulled in different directions everything comes to breaking point.

The Guardian ✭✭✭✭✭
It’s fierce, open and angry, unironised and unadorned, about a vital contemporary issue whose implications you somehow don’t hear on the news.

The Hollywood Reporter ✭✭✭✭✭
A drama of such searing human empathy and quotidian heartbreak that its powerful climactic scenes actually impede your breathing.

De Filmhallen

+31(0)20 8208122

Website

Email

  • Monday 11:00 — 01:00
  • Tuesday 11:00 — 01:00
  • Wednesday 11:00 — 01:00
  • Thursday 11:00 — 01:00
  • Friday 11:00 — 02:00
  • Saturday 11:00 — 02:00
  • Sunday 11:00 — 01:00