image

Vandaag ontmoeten wij… Wendy

4 juli 2019 De Hallen

In de rubriek “Vandaag ontmoeten wij” vragen wij naar de ervaring van mensen in De Hallen Amsterdam.

Vandaag ontmoeten wij… Wendy!
Oprichter en directeur van het Ambacht in Beeld Festival.

De eerste keer dat ik hier was, ruim 5 jaar geleden, vond ik De Hallen meteen een hele stoere plek! Het is een prachtig industrieel pand en het is met veel aandacht voor detail gerenoveerd.

Ik vind het heel leuk om hier jaarlijks het Ambacht in Beeld Festival te mogen organiseren. Wat ik ook bijzonder vind, is dat het pand heel veel ruimte heeft, zo midden in een heel druk deel van de stad. Het geeft een ruimtelijk gevoel en de sfeer is fijn. Daarnaast vind ik het bijzonder dat er zo veel bedrijven en organisaties in het complex gevestigd zijn die iets met ambacht te maken hebben. Dit zijn voor mij interessante partijen, waar we jaarlijks graag mee samenwerken, zoals ReCycle, de Jean School / Denim City en Galerie Beeldend Gesproken.

De Passage leent zich heel goed voor ons festival, omdat het overdekt is. Ook hoeven we niet heel veel aan aankleding te doen, omdat het gebouw van zichzelf al allure heeft. De samenwerking met De Hallen is ook echt heel prettig. Toen het complex net geopend was kregen we de mogelijkheid om hier te starten, we werden met open armen ontvangen, omdat het goed aansloot bij het beleid van de Stichting (TROM). Dat we het nu al voor de vijfde keer gaan doen, vind ik heel tof en heel bijzonder!

Soms word ik door DutchCulture (netwerk- en kennisorganisatie voor internationale culturele samenwerking) uitgenodigd om met internationale relaties af te spreken. Dan neem ik hen eigenlijk altijd mee naar De Hallen. Het pand laten zien en vertellen hoe het is gestart en opgebouwd en ook benadruk ik altijd alle samenwerkingen binnen het complex. Ik vind het ook wel een visitekaartje om in De Hallen af te spreken. Onze internationale ambachtslieden vinden het hier ook helemaal fantastisch om hier hun kennis te delen, ze vinden Amsterdam te gek, dus die zijn helemaal flabbergasted over wat ze allemaal meemaken.

Mijn lievelingsplek? Ik denk dat de Passage zelf mijn lievelingsplek is! Als wij het evenement organiseren is het van tevoren helemaal leeg. We bouwen ’s ochtends heel vroeg op en dan heb je een paar volle, bruisende dagen en na afloop is het weer helemaal leeg. Het is heel bijzonder om dat proces mee te maken elke keer, en de Passage tijdelijk om te toveren tot een soort openbare werkplaats, dat vind ik echt heel geweldig.

Buiten het festival om kom ik hier ook regelmatig. Dan ga ik naar de film in de FilmHallen of drink ik een kop koffie bij Café Belcampo. Soms ga ik ook naar de Foodhallen met mijn kinderen, voor elk wat wils. Ik kom hier ontzettend graag!

Deel dit INTERVIEW