image

Vandaag ontmoeten wij… Ruud

31 juli 2019 De Hallen

In de rubriek “Vandaag ontmoeten wij” vragen wij naar de ervaring van mensen in De Hallen Amsterdam.

Vandaag ontmoeten wij… Ruud!
Buurtbewoner

Mijn eerste indruk van De Hallen? Dat was volgens mij in 2013 toen we voor het eerst kwamen kijken voor ons appartement aan de Ten Katestraat. Het complex was toen nog gesloten. We waren eigenlijk heel nieuwsgierig, we hadden gehoord dat er een bioscoop, barretjes en winkels zouden komen. Hartstikke leuk natuurlijk. Toen we hier daadwerkelijk kwamen wonen was de renovatie van De Hallen in de afrondende fase. Een maand later ging het pand open! We hebben alles dus van begin tot eind meegekregen! In het begin hadden we nog wel zoiets van o jee hier komen heel veel mensen op af, hoe gaat dat straks? Maar we hebben eigenlijk niks negatiefs ervaren wat betreft de komst van De Hallen! Er wordt heel goed gehandhaafd op fietsers en dat soort dingen. Ik ben heel blij dat we hier letterlijk een steenworp vanaf wonen, het is echt fantastisch geworden!

Het open karakter vind ik ook heel bijzonder! Laatst liep ik bij Grand & Johnson naar binnen om te vragen of ik voor één van mijn projecten foto’s bij hun mocht schieten. Ze waren heel open en welwillend om mij te helpen! Dat vond ik ook wel typisch, ik geloof niet dat dit op andere vergelijkbare locaties mogelijk is. Veel mensen zullen je denk ik aankijken van, sorrie we hebben hier gewoon een winkel, succes met je fotoshoot, maar we gaan dat hier niet doen.

Ik ben heel blij dat we hier letterlijk een steenworp vanaf wonen, het is echt fantastisch geworden!

We halen ook regelmatig even wat te eten bij de Foodhallen om vervolgens thuis op te eten. Dan beland je weer in de leuke sfeer die in de Foodhallen hangt. Met enorm veel mensen, toeristen maar ook lokale groepen mensen die je er zo uitpikt. Ik kom in het buitenland ook wel eens op plekken waar zoiets vergelijkbaars is. Daar ga je dan naartoe omdat je dat ergens hebt gelezen en dat als toerist graag wil zien. Dan denk ik wat is dit een gave plek en je hebt mensen die hier gewoon wonen! Als ik dat vergelijk met hier dan hebben mensen dat misschien ook wel andersom. Dat je zo dicht bij een hotspot woont, is toch ook best bijzonder.

Als mensen vragen waar ik woon dan gebruik ik De Hallen eigenlijk altijd als referentiepunt, iedereen weet dan meteen waar het is! Als mensen mij over De Hallen vragen vertel ik eigenlijk altijd wel over de historie van het pand. Als mijn familie op bezoek komt weten ze niet waar ze moeten kijken. Ik leg dan vaak wel even uit waarom het eruitziet zoals het eruitziet, met de tramrails die nog goed zichtbaar is en wat er vroeger achter schuilde. Maar ik vertel natuurlijk ook waar ik zelf graag kom. Volgens mij zit het met de naamsbekendheid ook wel goed, iedereen die ik spreek kent De Hallen wel. Vooral de Foodhallen en Filmhallen worden vaak genoemd.

Dat je zo dicht bij een hotspot woont, is toch ook best bijzonder

Wie ik De Hallen nog graag zou willen laten zien? Nou toevallig kwam ik laatst via een forum over de Ten Katemarkt in contact met een oud-buurtbewoonster die gek genoeg in haar jeugd op het adres heeft gewoond waar ik nu woon. Ik heb haar uitgenodigd om een keer een kopje koffie te drinken. Het lijkt me dan ook heel leuk om een groepje mensen die hier in deze buurt zijn opgegroeid en hier na de renovatie niet meer zijn geweest uit te nodigen om te laten zien hoe het nu is. En samen herinneringen op te kunnen halen.

Mijn lievelingsplek hier? Dat zijn toch wel de Foodhallen en de Kanarie Club. Ik spreek heel graag af met vrienden uit het buitenland in de Foodhallen, omdat ik weet dat ze dat fantastisch vinden. Maar ik ben ook heel veel te vinden bij de Kanarie Club. Het is daar heel mooi, ik ben zelf grafisch designer en spreek dan ook graag af op een visueel inspirerende plek. Je kunt daar echt uren met iemand kletsen. Je kunt op beide locaties eigenlijk zowel met vrienden als met klanten afspreken, dat is best opmerkelijk. Verder loop ik ook graag door de Passage in plaats van de Kinkerstraat, het ziet er hier gewoon heel mooi uit!

Deel dit INTERVIEW