image

Vandaag ontmoeten wij… Daniëlle

10 januari 2019 De Hallen

In de rubriek “Vandaag ontmoeten wij” vragen wij naar de ervaring van mensen in De Hallen Amsterdam.

Vandaag ontmoeten wij… Daniëlle!
Eigenaar You University

Mijn eerste indruk van De Hallen? Heel mooi! Omdat ik met mijn vriend regelmatig langs de oude tramremise liep en we tegen elkaar zeiden dat je er toch zoiets moois van kan maken! En toen het af was, was het mooier dan ik me had voorgesteld, qua multifunctionaliteit. Mijn eerste indruk was dat het gewoon heel mooi gerestaureerd is. Dat is toch echt wel het meest opvallend. En de beleving van bijvoorbeeld een bezoek aan de bioscoop in combinatie met daarna een drankje in het café is wat mij het meeste aantrekt in De Hallen.

Ik denk dat het een aardig uniek concept is waar we wel wat meer van kunnen bewaren in de wereld!

Wat De Hallen voor mij bijzonder maakt? Dat er in de winter een gezellige binnenplek is. Dat je als inwoner van Amsterdam en als ouder van kinderen een plek hebt waar je, als het slecht weer is, je kinderen rond kan laten rennen, hen naar de bioscoop kan sturen en zelf een biertje drinkt en daarna met z’n allen wat lekkers eten in de Foodhallen en nog even een boekje halen bij de bieb, die combinatie vind ik super! En kijkend met een ondernemersoog weet ik dat ik hier ook een event voor 100 man of meer kan organiseren, omdat alle faciliteiten er zijn, van parkeren tot dineren tot lunchen of eventueel subruimtes bijhuren. Ik vind het heel inspirerend!

Ik vertel aan anderen als eerste dat het een hele mooie transformatie is in de stad, eentje met een bedoeling. En ik vertel dat er heel veel leer-/werkplekken zijn. Daar was ik me eerst niet zo van bewust voordat ik zelf in De Hallen vestigde. En dat vind ik echt wel heel mooi! Ook hoe we met de Recycle-mannen omgaan is heel bijzonder. Helaas stromen sommigen, waar je net wat mee opgebouwd hebt, dan ook weer uit, maar dat is uiteindelijk ook de bedoeling. Maar dat er veel leerplekken zijn inspireerde mij bijvoorbeeld ook om met Emma at Work samen te werken. We willen geld verdienen, maar we willen ook bijdragen aan een betere maatschappij. Dat vind ik heel fijn.

De beleving van bijvoorbeeld een bezoek aan de bioscoop in combinatie met daarna een drankje in het café is wat mij het meeste aantrekt in De Hallen.

Ik zou De Hallen aan iedereen die het niet kent willen laten zien! Ik wil ook echt hier mijn eigen verjaardag vieren, omdat mensen van buiten de stad het eigenlijk niet zo goed kennen. Ik zou het ook wel willen laten zien aan andere steden en landen om te laten zien wat voor participatie je kan creëren. Ik denk dat het een aardig uniek concept is waar we wel wat meer van kunnen bewaren in de wereld.

Mijn lievelingsplek? Ja, dat is mijn eigen plek natuurlijk! Ik werk hier heel graag. Ik ben dol op de locatie. Zonder You University te promoten, maar kijk in de ruimte waar wij zitten! Daar zit nog een stuk originele schoorsteen en dat is een prachtig op zichzelf staand object. Ik vind het ook de meest intieme ruimte. Verder ben ik heel vaak in de Kanarie Club en veelal combineer ik dit met een bezoek aan De FilmHallen. In de Kanarie Club is het heel los en er is ruimte, de bediening is heel relaxed dat vind ik wel lekker. En het is no-nonsense. Ik lunch er ook regelmatig met klanten. Net als in Remise47 trouwens. Daar ga ik in het weekend ook wel graag lunchen. Dat ik hier in het weekend ook nog ben, zegt eigenlijk ook wel genoeg!

Deel dit INTERVIEW