image

Vandaag ontmoeten wij Albert & Luiz

17 oktober 2019 De Hallen

In de rubriek “Vandaag ontmoeten wij” vragen wij naar de ervaring van mensen in De Hallen Amsterdam.

Vandaag ontmoeten wij… Albert & Luiz!
Bezoekers van De Hallen en organisatoren van Danscafé Happy Days in De Havelaar

Luiz – Toen er nog plannen waren om hier een uitgaanscentrum te ontwikkelen – ik denk zo’n 10 jaar geleden – was ik aangesloten bij een groepering tegen deze plannen. Zo ben ik in aanraking gekomen met de tramremise toen der tijd. Toen ik hier na de renovatie voor het eerst binnenstapte dacht ik wow, wat is dit bijzonder! Echt prachtig! Ik vind het heel mooi dat de industriële karakteristieken van het pand gecombineerd zijn met de moderne tijd en dat iedereen er plezier kan hebben. Dat is het meest belangrijk toch?

Albert – De Hallen is een geweldig begrip geworden in Amsterdam! Aansluitend op Luiz, vind ik het een heel creatief idee om zoiets op te zetten en de vervallen remise om te toveren tot een levendig centrum. Ik vind het echt fantastisch, ik kom hier heel graag!

Luiz – Voordat het pand gerenoveerd werd, ben ik hier tijdens een open dag al eens binnen geweest. De ziel van de tramremise was toen nog duidelijk aanwezig.

Albert – Het pand is multifunctioneel, dat maakt het voor mij bijzonder. Daarnaast vind ik oude gebouwen met karakter erg leuk! De sporen van vroeger zijn hier nog duidelijk terug te zien.

Luiz – Ik vind de Passage erg leuk! Je kunt zo doorlopen naar de Ten Katemarkt. Die combinatie vind ik bijzonder. In de Stopera heb je ook een doorgang naar de markt op het Waterlooplein, maar daar werkt het niet zo goed als hier. Je bent buiten, maar je bent toch binnen. Het is belangrijk dat je dat voelt.

“Ik vind het heel bijzonder dat de industriële karakteristieken van het pand gecombineerd zijn met de moderne tijd!

Albert – Ik kom haast geen mensen meer tegen die De Hallen niet kennen. Ik gebruik het ook als referentiepunt wanneer mensen vragen waar onze danslessen plaatsvinden (in De Havelaar).

Luiz – Ik kom hier vaak met mijn vrouw en dochter, zij neemt soms ook een vriendinnetje mee. Even naar de Foodhallen is vaste prik! Er zijn geen auto’s in de Tollensstraat dus de kinderen kunnen hier gewoon rondscharrelen terwijl wij nog wat drinken. Ik kom zelf oorspronkelijk uit Brazilië. Als ik aan Brazilianen vertel over De Hallen zijn ze in eerste instantie verbaasd. Daar kennen we geen ‘oude’ tramremise. In Brazilië zijn de tramremises nog in gebruik.

We hebben een tijdje geleden wel eens dansdemonstraties mogen geven in de Passage, hartstikke leuk! Dansen werkt aanstekelijk en wekt nieuwsgierigheid op. Een mooie manier om Happy Days te promoten!

“Ik kom haast geen mensen meer tegen die De Hallen niet kennen!

Albert – Mijn lievelingsplek? Dat is de Passage! Het is een dynamische plek, met veel beweging van alle bezoekers en passanten die er doorheen lopen. Ik zit hier ook wel eens op een bankje om te observeren wat er zo al gebeurt. Er is veel beweging in de Passage.

Luiz – Ik kom het liefst in OBA de Hallen en Café Belcampo! Ik heb daar een tijdje Nederlandse les gegeven aan hoogopgeleide artsen en tandartsen uit Brazilië. Tijdens de les gebruikte ik vaak kinderboekjes uit de bibliotheek. Ik bezoek ook wel eens de salsalessen in Belcampo. Ik ken de dansdocent van vroeger en vind het leuk om af en toe even te komen kijken.

Deel dit BLOG