image

De Hallen of Fame – Maria

14 november 2019 De Hallen

Met de expositie ‘De Hallen of Fame’ willen we alle bezoekers, medewerkers, buren en vaste gasten bedanken. Zij zijn grotendeels verantwoordelijk voor het succes van de afgelopen vijf jaar. Voor ‘De Hallen of Fame’ zijn tien mensen met een hart voor de buurt en een bijzonder persoonlijk verhaal geportretteerd.

Vandaag delen we het verhaal van  Maria!

Maria (83) is de Moeder Teresa van Amsterdam-West. Iedereen in de buurt kent haar. Ze is vrijwilliger bij verzorg- en verpleeghuis De Klinker en het Huis van de Buurt. Hier is ze bijna de hele week te vinden. Als jong meisje droomde Maria van de Toneelacademie, maar ze moest naar de huishoudschool. Gelukkig kan ze als geboren entertainer tegenwoordig alsnog haar passie volgen. Ze verzorgt toneelmiddagen en is de koningin van de bingo. Ook het zorgzame zat er al vroeg in. Zo bracht Maria haar opa, die in De Hallen werkte toen het nog een tramwerkplaats was, iedere pauze verse boterhammen. Ze was er kind aan huis. Daarnaast zorgde ze maar liefst 31 jaar voor haar man, die bijna niets meer kon als gevolg van een hersenbloeding.

Ondanks de tegenslagen bleef Maria ernaar verlangen om voor een groot publiek te dansen. In het tv-programma ‘De wereld rond met 80-jarigen’ ging haar wens in vervulling. Ze danste de Flamenco in Spanje en is tot op heden beschikbaar voor spetterende optredens.

Deel dit INTERVIEW