image

Vandaag ontmoeten wij… Bertel & Jeroom

29 november 2018 De Hallen

In de rubriek “Vandaag ontmoeten wij” vragen wij naar de ervaring van mensen in De Hallen Amsterdam.

Vandaag ontmoeten wij… Bertel & Jeroom!

Eigenaren Grand & Johnson

Jeroom: We hadden het gebouw wel al eens gezien.

Bertel: Wij zaten met onze studio in de buurt en we hebben het project vanaf de zijlijn gevolgd als buurtbewoner. We wisten dat er al heel lang allemaal projectontwikkeling gaande was, maar dat de ene partij na de andere het niet gehaald had. Toch startte op een gegeven moment de renovatie en kwam het er steeds mooier uit te zien. Wij zaten alleen nog niet in de fase dat we eraan dachten daarbij aan te kunnen sluiten. Het was immers zo’n groot gebouw met grote hallen. Tot een bevriende makelaar ons erop attendeerde dat er ook units te huur waren voor kleinere bedrijven en toen hebben wij contact gezocht. Er bleek nog een unit beschikbaar en dat was qua grootte en indeling precies wat we zochten! Het is een mooi bedrijfsverzamelgebouw dat ambachten en creativiteit, net als wij, hoog in het vaandel heeft staan. Dat is echt een super match! En we zijn heel blij dat we dat samen met de andere huurders uit kunnen dragen.

Jeroom: We hadden vooraf ook wel een beetje een missie. We zochten een pand met een ziel, een creatieve omgeving en een plek die in het leven stond. We wilden niet ergens op een industrieterrein zitten. Dat kwam eigenlijk hier eigenlijk allemaal samen. Dat maakt De Hallen voor ons ook bijzonder! Ook omdat je hier in een volksbuurt zit met de Ten Katemarkt om de hoek. Die mix van alles door elkaar maakt het voor ons dynamisch en inspirerend.

Het is een mooi bedrijfsverzamelgebouw dat ambachten en creativiteit, net als wij, hoog in het vaandel heeft staan!

Bertel: En dat er een niet winst beogende stichting (TROM) achter zit en de visie zoals hun bestuur hem uitstraalt door dus niet een Hema of een zoveelste Zara als huurder aan te nemen. Dan hadden ze het ongetwijfeld binnen een dag vol gehad, maar er is echt gezocht naar de goede partijen en hun eigen weg daarin gevolgd. Ik kan me wel voorstellen dat het bestuur veel verleiding heeft moeten weerstaan om niet te zwichten voor enkel commerciële partijen. Ze hebben juist de keuze gemaakt om in sommige gevallen juist voor de underdog te gaan zoals wij of voor The Maker Store bijvoorbeeld. Dat gevarieerde aanbod is ook veel interessanter voor de mensen die Amsterdam bezoeken. De grote ketens zijn in de stad al voldoende vertegenwoordigd.

Ik denk dat je met de huurders die er nu zijn echt een uniek aanbod hebt van wat mensen kunnen zien. En dat blijft klaarblijkelijk mensen aantrekken. Dat vind ik heel knap.

Die mix van alles door elkaar maakt het voor ons dynamisch en inspirerend.

Jeroom: Ik zou Piero Lissoni De Hallen wel eens willen laten zien. Hij is een grootheid in onze wereld (binnenhuisarchitectuur) en heeft o.a. het interieur van het Conservatorium Hotel ontworpen. Ik denk dat hij dit ook heel mooi vindt. En dan laat ik hem natuurlijk ook meteen zien wat wij hier doen.

Bertel: Onze lievelingsplek? Dat is toch wel onze eigen ruimte. Iedere dag wordt het mooier. En als je hier achter de computer zit dan heb je het gevoel dat je badend in het daglicht zit. Dat is altijd lekker. En het kantoor van Organisatie De Hallen, waar we op uit kijken, is ook wel een beetje favoriet!

Deel dit INTERVIEW