image

Zwevende schuimpjes, eten van steen

Kan een voorwerp van keramiek of een schilderij je het water in de mond laten lopen? Kan je de neiging krijgen iets op te willen eten, alleen omdat de kleur de associatie oproept met iets eetbaars? Kom kijken naar het keramiek banket van Odette Muijsers in het Kleinste Galerietje en oordeel zelf. Speciaal voor deze ruimte maakte Muijsers een droombeeld van zoet, lekker en mooi eten waar je heerlijk je ogen kunt laten langs glijden.

Eten en alles daar omheen is de rode draad in het werk van beeldend kunstenaar Odette Muijsers. Van aan tafel zitten tot bereidingswijzen en eetgewoontes, de aantrekkingskracht van eten en het gegeven dat er in ons dagelijks leven zo ontzettend veel eten is, met name ook rond de feestdagen. Soms een uitdaging om daar goed mee om te gaan. Muijsers gaat aan de slag met de vraag of het ook mogelijk is om de bevrediging van eten te voelen, zonder iets daadwerkelijk in je mond te stoppen? ‘Simpelweg’ door naar een mooi voorwerp te kijken. Een voorwerp wat aan eten doet denken, maar het niet is. Soms is dit heel letterlijk;  een heerlijk geglazuurde keramieken taart of en smakelijk roze ijsje van steen. Hoe reageren hersenen op kleur en licht. Haar fascinatie voor het effect van textuur en kleur en met name voor bepaalde kleurencombinaties zijn goed terug te zien in haar werk, waarin kleur een essentiële rol speelt.

Odette Muijsers (1973) studeerde af aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Na 3 jaar op de afdeling Voorheen Audiovisueel, studeerde ze af met een aantal grote schilderijen.

Ze bleef schilderen, maar langzaam kwam daar het werken met keramiek bij. Momenteel werkt ze vooral op papier en met klei. Zoals ze zelf zegt “keramiek geeft me de vrijheid om mijn getekende beelden om te zetten naar de werkelijkheid en andersom verrijkt de techniek van glazuren mijn teken- en schilderwerk enorm.”

odettemuijsers.com

De Passage

  • Maandag 07:00 — 23:00
  • Dinsdag 07:00 — 23:00
  • Woensdag 07:00 — 23:00
  • Donderdag 07:00 — 23:00
  • Vrijdag 07:00 — 03:00
  • Zaterdag 07:00 — 03:00
  • Zondag 07:00 — 03:00