Zingen in De Hallen Amsterdam

Zingen in De Hallen Amsterdam

Zondag 2 juli 2017, 16:00u - 17:00u De Passage

Op zondag 2 juli 16:00 uur geven de Wazzup Singers en popkoor Noisy Voices een spetterend optreden in De Hallen Amsterdam. De optredens zijn gratis en er zijn onderdelen bij waar het publiek mag meezingen. Het is de vijfde middag van de serie Zingen in De Hallen Amsterdam.

De Wazzup Singers is een gospelkoor met leden afkomstig uit heel Nederland, opererend vanuit Amsterdam. Het koor heeft zich bekwaamd in Black American Gospel gelardeerd met R&B en pop, steevast soulful uitgevoerd. Van ontroerende tot opzwepende songs, oprecht gezongen vanuit het hart, het zal niemand onberoerd laten. Dit creatieve zangers-collectief opereert als zanggroep zelfstandig onder de paraplu van Dutch Gospel Arts Institute (zie toelichting onderaan).

Noisy Voices is een flink Amsterdams popkoor met 50 leden dat nu 18 jaar bestaat. Zij zingen onder leiding van dirigent Nico Ravenstijn Engels- en Nederlandstalige popmuziek, het liefst vijfstemmig. Het koor treedt soms op met de eigen popband en soms met begeleiding van alleen een piano of gitaar. Elke twee jaar geven zij een groot concert met een door het koor gekozen thema. Ze zingen dan met enige choreografie erbij. Kernbegrippen zijn: liefde en enthousiasme voor zingen. Op 2 juli komt er een delegatie van 36 zangers en zangeressen zingen.

Zingen in De Hallen Amsterdam is een initiatief van Stichting VoxNL en kunstuitleen | galerie Beeldend Gesproken in samenwerking met de ondernemers van De Hallen Amsterdam. Elke eerste zondag van de maand treden er tussen 16.00 en 17.00 één of meer goede amateurkoren of kleine ensembles op. Doel is het publiek te verrassen met mooie muziek en samen van muziek te genieten onder het motto wie samen kan zingen kan samenleven. Bovendien vinden kleine koren en ensembles op deze manier nieuw publiek en kunnen ze extra podiumervaring opdoen.

Dutch Gospel Arts Institute (DGAI) is de enige kunst- en cultuurinstelling in Nederland voor educatie op het gebied van gospelmuziek en alle stromingen die daaruit voortkomen. Het DGAI geeft gitaar- en pianolessen en groepszangles in gospel, soul, R&B, funk en Hip Hop muziek: Rap en Beat creating.

Waar je de komende tijd van kan genieten:
2 juli – The Wazzup Singers en Noisy Voices
6 augustus – Canto Classique
3 september – Waltzing Matildas
1 oktober – Novakoor (onder voorbehoud)
5 november – Vocaal Festival met diverse ensembles
3 december – Coro Encanto (onder voorbehoud)

Ga naar de agenda van Stichting VoxNL voor het meest actuele programma.