image

The Bluest Monday

De derde maandag van januari staat bekend als Blue Monday. De dag dat we volgens de Britse psycholoog Chris Arnell het meest depressief zijn. Dit jaar is maandag 16 januari  The Bluest Monday van het jaar.

Vier op de tien van alle Nederlanders krijgt in het leven te maken met psychische kwetsbaarheden en zeker 45% van de Amsterdammers voelt zich niet ok. Mentaal gezond zijn, is helemaal niet vanzelfsprekend. 18% praat er nooit over en zeker de helft van de jongeren ziet mentale gezondheid als een taboeonderwerp.[1] En dat terwijl een goed gesprek juist zoveel lucht kan geven.

Kunst verlicht in moeilijke tijden. Daarom organiseert Beeldend Gesproken van 16 t/m 29 januari The Bluest Monday in De Hallen Amsterdam. Met behulp van film, fashion en kunst gaan we met elkaar in gesprek over hoe we ons voelen, over de dingen die depressief maken, over de zaken die verdrietig zijn. Kortom, over het leven. Want open zijn over alles wat je dwars zit, dat lucht op.

Naast kunst, is er deze editie ook Fashion Against Depression, in samenwerking met House of Denim. Worden er workshops over mentale gezondheid georganiseerd door Thrive. En staat ook het witte doek van De Filmhallen regelmatig in het teken van feeling blue. Tijdens The Bluest Monday mag je je ongegeneerd depri komen voelen, je laten inspireren door kunst en ontdekken dat je niet alleen bent. Tussen 16 t/m 29 januari 2023 staan kunst en kenners bij The Bluest Monday in De Hallen voor je klaar met een inspirerend programma en uiteraard een goed gesprek.

 

[1] Bron: onderzoek Prof. dr. Evelien Brouwers en 3Vraagt, onderdeel van EenVandaag
Beeldend Gesproken

+31(0)20 3090390

Website

Email

  • Maandag gesloten
  • Dinsdag gesloten
  • Woensdag 12:00 — 18:00
  • Donderdag 12:00 — 18:00
  • Vrijdag 12:00 — 18:00
  • Zaterdag 12:00 — 18:00
  • Zondag 12:00 — 18:00