image

Solo expositie Lotus Krabbé

I LOVE ILLUSTRATION GALLERY 00:00 donderdag 27 juni 2024 t/m zondag 30 juni 2024

Lotus Krabbé onthult haar nieuwste creaties tijdens derde solo-expositie bij I Love Illustration Gallery

Na het betoverende debuut van de getalenteerde kunstenaar Lotus Krabbé (Amsterdam, 2001) bij I Love Illustration Gallery twee jaar geleden, nadert nu haar derde solo-expositie, net voor de zomer. Lotus, de vijfde generatie kunstenaars uit de artistieke familie Krabbé, presenteert een verzameling van 30 nieuwe tekeningen op papier en doek, elk een glimp in haar wereld van reizen en dagelijkse bespiegelingen – een visueel dagboek onthuld voor iedereen om te aanschouwen. Met delicate penseelstreken en grenzeloze creativiteit nodigt Lotus je uit om je onder te dompelen in haar rijk. Mis niet de kans om een stuk van haar boeiende kunst te verwerven.

 

Q&A met Lotus Krabbé

Wat waren jouw belangrijkste artistieke ontwikkelingen en hoogtepunten van het afgelopen jaar?

In het afgelopen jaar heb ik me meer gefocust op het proces dan op het eindresultaat. Ik schilder nu met meer rust en variatie. Ik heb consistent getekend en geleerd hoe ik tekeningen kan gebruiken als basis voor mijn schilderijen.

Kun je ons vertellen over specifieke veranderingen of nieuwe richtingen in jouw werk sinds je laatste expositie?

Mijn werk is rustiger geworden in vergelijking met vorig jaar. Ik heb meer tijd genomen voor reflectie en minder intensief geschilderd, wat heeft geresulteerd in een groter aantal tekeningen in deze expositie. Veel van mijn werk is gebaseerd op mijn vrienden en directe omgeving, met veel plein air schetsen als basis voor mijn schilderijen.

Wat maakt deze expositie uniek en onderscheidend van je eerdere werken?

Deze expositie bevat aanzienlijk meer tekeningen. Schetsen zijn een belangrijk aspect van mijn creatieve proces, en ik heb me het afgelopen jaar meer gericht op de ‘studie’ fase in plaats van de ‘productie’ fase. Een schilderij voelt vaak als een eindpunt, terwijl een schets een beginpunt is. Deze expositie voelt voor mij als een beginpunt voor een volgende fase.

Kun je ons een inkijkje geven in de thema’s of inspiraties die centraal staan in de tentoongestelde werken?

De thema’s en inspiratiebronnen zijn mijn vrienden, mijn directe omgeving en mijn droomwereld.

Heb je specifieke doelen of plannen voor toekomstige projecten of creatieve exploraties die je met ons wilt delen?

Ik ben me aan het aanmelden voor de kunstacademie in Antwerpen en ben benieuwd of dat doorgaat. Het lijkt me geweldig om als student verschillende dingen te kunnen proberen, wat de druk van het kunstenaarschap zou verlichten. Als dat niet doorgaat, ga ik weer op reis en neem ik deel aan verschillende residenties. In ieder geval blijf ik schilderen!

Alle werken zijn te koop. Voor informatie of een tentoonstellingscatalogus, mail galeriehouder Anneke Krull op anneke@iloveillustrationgallery.com 

Foto Lotus: Ilja Keizer

I love illustration Gallery

0655360464

Website

Email

  • Maandag gesloten
  • Dinsdag gesloten
  • Woensdag gesloten
  • Donderdag 13:00 — 17:00
  • Vrijdag 13:00 — 17:00
  • Zaterdag 13:00 — 17:00
  • Zondag 13:00 — 17:00