Een avond waar de vibe van 70’s New York jazzclubs samenkomt met de energie van de stad. Verwacht rauwe teksten, spoken word van het hoogste niveau en een line-up die je niet meer loslaat. Voormalig stadsdichter Gershwin Bonevacia host deze avond vol creativiteit en soul. Dichters, spoken word-artiesten en live-muziek brengen je woorden die raken en momenten die blijven hangen. Dit is waar de stad leeft.
Naast dichter, schrijver en performer is Gershwin niet alleen de host maar ook de organisator van Poetry Night Amsterdam. Bonevacia’s inclusieve benadering zorgt ervoor dat zowel opkomende dichters als ervaren woordkunstenaars samenkomen om hun verhalen te delen en het publiek te betoveren met de kracht van poëzie.
In deze editie van Poetry Night wordt er een ode gebracht aan de kracht van Molukse stemmen. Een intieme avond onder leiding van @djerimo, waar woordkunst en identiteit samenkomen in elke zin, elke beat. Laat je raken door poëzie die recht uit de ziel komt.
Djé-Rimo Holle
Djé-Rimo Holle (1990) is een veelzijdig schrijver, performer en spoken word artiest. Met zijn krachtige voordrachten en verhalen treedt hij op door heel Nederland. Eerder was hij te zien tijdens Mensen Zeggen Dingen, North Sea Jazz en maakte hij deel uit van het zesde seizoen van ‘Spoken word sessies’ van Omroep Human. In 2023 was hij betrokken als curator bij de tentoonstelling ‘Wie zegt dat?’ in het museum Van Loon in Amsterdam. Hier werden ook twee gedichten van hem geëxposeerd. Hij is tevens bekend als columnist op radio voor het radioprogramma ‘Met Mandy!’ voor Omroep ZWART op NPO Radio1. Zijn debuutbundel ‘Vuurvlieg’ is een belangrijke nieuwe toevoeging aan de Nederlandse literatuur.
www.djerimo.nl
Joenoes “JONES” Polnaija
Joenoes “JONES” Polnaija (1989) is een getalenteerde acteur en muzikant. Hij studeerde in 2013 af aan de Theaterschool Rotterdam, waar hij zijn vaardigheden op het gebied van acteren en theater aan scherpte. Sindsdien is Joenoes actief betrokken bij de podiumkunsten en neemt hij deel aan verschillende theatergroepen, Nederlandse speelfilms en tv-shows.
Joenoes omschrijft zichzelf als een verhalenverteller, die verschillende artistieke media zoals muziek en theater gebruikt om zichzelf te uiten. Hij gelooft in de kracht van kunst om betekenisvolle boodschappen over te brengen en op een dieper niveau contact te maken met het publiek. Door zijn werk benadrukt Joenoes vaak zijn Molukse cultuur en identiteit, waarbij hij zijn trots op zijn erfgoed benadrukt.
Joenoes spreekt veelvuldig over zijn culturele achtergrond en verwerkt hij elementen uit Molukse tradities en gebruiken in zijn voorstellingen. Door zijn ervaringen te delen en de Molukse cultuur te promoten, wil hij het bewustzijn en de waardering voor zijn erfgoed vergroten.
https://heatxheat.com/portfolio/joenoes-polnaija/
Cisco
Cisco is een artiest en schrijver die research mixed met opinie. Observaties mixen met gevoelens. Schipperend tussen sierlijke metaforen en brute directheid oppert hij een verfrissende open blik naar kwesties waar de huidige zeitgeist mee worstelt. Van dekolonisatie tot zelf-sabotage, van morele hypocrisie tot ironie verslaving, van hartpijn tot euforie, en alles wat daarin met elkaar te maken heeft en niet.
Tijdens een performance van
goodmorninghyang
La Patrona Del Ocho
Al meer dan 30 jaar schrijft Olympia gedichten. Ze begon met raps, freestylen met woorden, artikelen voor websites, copywriter tot poet en spoken words performer. Haar werk is onlangs voor het eerst gepubliceerd in een boek, haar debuut gedichtenbundel “Ik Wil Geen Dichter Meer Zijn”, waarin Olympia je meeneemt in een transformatieve reis van haar bewustzijn terug naar haar roots. Haar roots zijn altijd centraal geweest in haar werk als poetry & spoken word artist en met name haar Molukse roots. Tegenwoordig is zij naast dit ook werkzaam als dekolonisatie specialist, waarin zij workshops, keynotes, advies en meer geeft. Er staan zeker nog meer boeken klaar om gepubliceerd te worden vanuit haar hand en internationaal is zij actief bezig met verbinding te creëren tussen culturen, vanuit haar Molukse roots met andere indigenous gemeenschappen in de wereld. Haar werk benadrukt inclusiviteit en intersectionaliteit, waarbij haar eigenwijze woordkunst een brug vormt tussen perspectieven. Olympia volgt haar ziel, dit is in haar werk de kern en zichtbaar aanwezig.
lapatronadelocho
KAI
Kai is een transdisciplinaire kunstenaar uit Amsterdam die kunst inzet als middel om de wereld te begrijpen en te bevragen. “Ik ben een dromer én een strijder,” zegt Kai. Voor haar is kunst een oeroude vorm van communicatie — een manier om te uiten wat anders onzegbaar blijft, om te delen wat ze denkt en voelt. Kunst is haar therapie en haar ontsnapping aan de realiteit.