image

People and Plants

Illustraties van Liset Celie in het Kleinste Galerietje

In HET KLEINSTE GALERIETJE (achter het metalen deurtje rechts naast de ingang van Beeldend Gesproken in de centrale passage van de Hallen Amsterdam), exposeert Liset Celie momenteel haar illustraties.

Liset Celie woont en werkt in Amsterdam. Ze studeerde aan de HKU, waar ze de opleiding illustratie volgde. In haar werk maakt ze graag gebruik van nostalgische kleuren, geïnspireerd door haar voorliefde voor oude prentenboeken. Kenmerkend voor haar werk is de combinatie van verf met gekleurd potlood.

Celie vindt haar inspiratie in voor de hand liggende zaken, ze probeert de kijker bewust te maken van de schoonheid van het alledaagse bestaan. Dit doet ze door het uitvergroten van kleine, vaak onopgemerkte details, waarbij humor een belangrijke rol speelt. Het levert een mooie mengeling van zelfspot en herkenbaarheid, waarbij een werk, zeker ook in combinatie met de titel, een glimlach oplevert, niet in de minste plaats door de herkenbaarheid.

In HET KLEINSTE GALERIETJE hangen drie werken van Liset Celie. Een groene zomer; deze keer planten in het Kleinste Galerietje. In de serie ‘People and plants’ geeft illustrator Liset Celie een kijkje in de wondere wereld van planten en hun eigenaren. Waarin ze haar fascinatie voor mensen en hoe ze planten houden en liefhebben heeft weergegeven in een serie kleurrijke tekeningen, hierin zijn de planten opvallend vaak niet groen.
Afdrukken uit haar nieuwste serie van illustraties combineert ze in het Kleinste Galerietje met planten van Wildernis

De Passage

  • Maandag 07:00 — 23:00
  • Dinsdag 07:00 — 23:00
  • Woensdag 07:00 — 23:00
  • Donderdag 07:00 — 23:00
  • Vrijdag 07:00 — 03:00
  • Zaterdag 07:00 — 03:00
  • Zondag 07:00 — 03:00