image

Lezing Ons Amsterdam: “Het stoken van jenever van de Gouden Eeuw tot heden” door Christian Pfeiffer

Nederlanders en dus ook Amsterdammers houden van een borrel. Op nog geen steenworp afstand van de hoofdstad ligt het lieve stadje Weesp. Ooit de grootste jeneverproducent van Nederland. Tienduizenden liters per jaar werden er in Weesp gestookt in de Gouden Eeuw. Waarom? Allemaal voor de export naar Amsterdam. En daar ging het aan boord van onder andere de VOC-schepen die vertrokken richting de Oost. Sinds 2016 wordt op basis van een oud recept uit 1630 door molenaar Christian Pfeiffer wederom in Weesp jenever gestookt.

Kosten voor leden: € 0,00. Kosten voor niet-leden: € 5,00.
Voor deze activiteit hoeft u niet te reserveren. U bent van harte welkom.

Café Belcampo

+31(0)20 3032886

Website

Email

  • Maandag 09:00 — 18:00
  • Dinsdag 09:00 — 19:00
  • Woensdag 09:00 — 19:00
  • Donderdag 09:00 — 20:00
  • Vrijdag 09:00 — 19:00
  • Zaterdag 09:30 — 18:00
  • Zondag 10:00 — 18:00