image

High Life

Wat verwacht je van een space opera onder regie van Claire Denis met Robert Pattinson in de hoofdrol? Nou, alles. High Life doet met sciencefiction wat Denis’ Trouble Every Day (2001) met vampierfilms deed: met deze radicale interpretatie ondermijnt de filmmaker stijlfiguren en genres, maar behoudt daarbij hun essentie. (IFFR)

Ver voorbij ons zonnestelsel en volledig geïsoleerd leven Monte (Robert Pattinson) en zijn dochter Willow aan boord van een ruimtevaartuig. Monte is een eenzame man met een strikte zelfdiscipline als schild tegen elk verlangen, van hemzelf en van anderen. Hij is vader tegen zijn wil. Zijn zaad werd gebruikt om Boyse, een jonge vrouw, te bevruchten. Beiden behoorden ze tot een groep ter dood veroordeelde criminelen die als proefdieren onderweg zijn naar het zwarte gat, dat het dichtst bij de Aarde ligt. Nu zijn alleen Monte en Willow nog over. Door zijn dochter, die van een meisje een jonge vrouw is geworden, ervaart Monte voor het eerst onvoorwaardelijke liefde. Samen naderen vader en dochter hun bestemming – het zwarte gat waarin tijd en ruimte ophouden te bestaan.

Na de wereldpremière op het Toronto International Film Festival kreeg deze mysterieuze en spannende sci-fi thriller van gerenommeerd regisseur Claire Denis, met een soundtrack van Denis’ vaste componist Stuart A. Staples (Tindersticks), juichende reacties van de internationale pers.

ENGLISH
A father and his daughter struggle to survive in deep space where they live in isolation.

The Guardian ✭✭✭✭✭
With an achievement of this calibre it’s hard to resist hyperbole: High Life contains the single greatest one-person sex scene in the history of cinema.

The Film Stage ✭✭✭✭✭
The crew’s suffering is bleak and oppressive, but Denis invites us to witness it so that we truly understand the power of Monte’s conviction in his improvised mission…and Denis is so emotionally in tune with what that might feel like it becomes overwhelming.

De Filmhallen

+31(0)20 8208122

Website

Email

  • Maandag 11:00 — 01:00
  • Dinsdag 11:00 — 01:00
  • Woensdag 11:00 — 01:00
  • Donderdag 11:00 — 01:00
  • Vrijdag 11:00 — 02:00
  • Zaterdag 11:00 — 02:00
  • Zondag 11:00 — 01:00