image

Groepsexpositie ‘Works on Paper’

Op Hemelvaartsdag op 18 mei 2023 opent in de I love illustration Gallery in de Amsterdamse Hallen de nieuwe groepsexpositie getiteld ‘Works on Paper’. Zes bekende en aankomende kunstenaars zijn hiervoor geselecteerd om kleine werken op papier te maken in hun eigen signatuur, gecreëerd met verschillende kleurrijke materialen zoals kleurpotlood, acryl, inkt en pastelkrijt. Er zullen een aantal van de kunstenaars zelf aanwezig zijn op de opening op 18 mei die uitleg kunnen geven over hun werk. De verkoopexpositie is geopend van 18 mei tot en met tweede Pinksterdag 29 mei 2023 en is gratis toegankelijk. Bezoekers kunnen de galerie bezoeken op woensdag tot en met zondag van 12.00 uur tot 17.00 uur en op tweede Pinksterdag ook open. Wees er dus snel bij om deze prachtige verzameling unieke kunstwerken van deze 6 kunstenaars te bewonderen en te kopen voor sympathieke prijzen!

Wie is er te zien?

Julian Stips is een unieke en veelbelovende kunstenaar, bekend om zijn surrealistische en fantasierijke werk. Voor deze groepsexpositie toont hij een serie nieuwe losse portretten van jonge mannen, getiteld ‘Adonissen’. De De professionele schildertechnieken die hij gebruikt zorgen ervoor dat hij zijn publiek meeneemt in zijn verbeelding. Met zijn kenmerkende krachtige modische lijnen, excentrieke kleurgebruik en symboliek creëert hij een gevoel van ambiguïteit in zijn werk. Stips werd geprezen voor zijn solo debuut in 2021, waarbij zijn werken werden verkocht aan kunstliefhebbers over de hele wereld. Deze nieuwe serie, ‘Adonissen’, is een must-see voor elke kunstliefhebber.

Willemien Ebbinge is artdirector en crayon-artist. Met de waskrijtjes van Caran D’ache maakt ze kleine maar krachtige portretten. Speciaal voor deze groepsexpositie maakte ze een serie van modische honden, de Fashion Dogs, geïnspireerd op de laatste trends in de honden mode, van stijlvolle petjes tot hippe sjaaltjes. Ebbinge is een paar jaar geleden begonnen met haar ieniemienie tekeningen. In haar werk verwerkt ze kleine details, zodat ze kleine werkjes creëert met een groot effect.

Petra Lunenburg exposeert met een reeks nieuwe werken op papier. Mode-illustrator Petra Lunenburg presenteert haar nieuwste werken op papier in deze groepsexpositie. De reeks bestaat uit een verzameling vrouwelijke figuren die een eerbetoon vormen aan de Britse mode ontwerpster Marie Quant uit de jaren zestig en symboliseren de vrouwelijkheid, het leven en de schoonheid van vrouwen. Zij heeft een kenmerkende signatuur ontwikkeld, waarvan de rauwe minimalistische abstractie een gevoel van ambiguïteit creëert. Petra Lunenburg onthult een wereld van allure die ontstaat door sensuele en verleidelijke weergaven van haar onderwerpen.

Mary B. is een Amsterdamse mode-illustrator. Na haar afstuderen aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten heeft zij haar vaardigheden in illustratie en tekenen verder ontwikkeld door verschillende cursussen te volgen aan zowel de Central Saint Martins in Londen als de Arendonk Academy in België. Haar werk voornamelijk met kleurpotlood en oliepastel. Ze maakte speciaal voor deze expositie 50 nieuwe fashion looks geïnspireerd op de nieuwste catwalk shows.

Leonie Bos is een Amsterdamse kunstenares die bekend staat om haar doordachte settings en composities in uitgesproken kleuren. Licht en textuur zijn essentieel in haar werk, onnodige details worden vermeden. Architectuur was lange tijd Boss grootste inspiratiebron. Tegenwoordig is er een verschuiving zichtbaar en komt de menselijke figuur steeds vaker terug in haar werk zoals in haar persoonlijke werken die ze voor het eerst in deze galerie zal presenteren. Leonie heeft illustraties gemaakt voor o.a. The New Yorker, New York Times, Wallpaper*, Apple, Monocle, Financial Times en Wall Street Journal.

Don Duyns is nieuw in de kunstwereld en laat zijn werk voor het eerst in deze galerie zien. Duyns is een prijswinnende toneelschrijver, scenarist en docent aan diverse kunst-opleidingen. Zijn werk kenmerkt zich door de sterke drang te communiceren met een publiek, hetzij door nieuwe beelden of verhalen, hetzij door herscheppingen van oude mythes of vertellingen. Naast schrijver ontpopt hij zich ook meer en meer als kunstschilder en tekenaar. Deze combinatie van tekst en beeld is tekenend voor zijn scheppend bestaan. Voor deze expositie maakte hij kleurrijke en levendige tekeningen in zijn schetsboekjes met verf en krijt, scenes van het alledaagse die hij o.a. tijdens zijn vakantie tegenkwam. Don Duyns is een veelzijdige kunstenaar en toont dat schrijven en tekenen elkaar kunnen versterken. Deze expositie is een unieke kans om zijn kunstwerken te zien en te voelen en aan te kopen.

 

I love illustration Gallery

0655360464

Website

Email

  • Maandag gesloten
  • Dinsdag gesloten
  • Woensdag gesloten
  • Donderdag 13:00 — 17:00
  • Vrijdag 13:00 — 17:00
  • Zaterdag 13:00 — 17:00
  • Zondag 13:00 — 17:00