Gedroomd textiel

Gedroomd textiel

Vrijdag 16 maart 2018 - Vrijdag 15 juni 2018 't Kleinste Galerietje

Van 16 maart tot en met 15 juni 2018 is in het Kleinste Galerietje in de passage de expositie Gedroomd textiel te bezichtigen. Het betreft werk van Emilie Bouchez, die zich liet inspireren door haar observaties van de natuur.

De werken van de jonge Franstalige textielkunstenares Emilie Bouchez zijn een samenspel van verschillende materialen en technieken. Werk waarin het droom-element een grote rol speelt. Vaak zijn ze geïnspireerd op haar observaties van de natuur. Ook het werk wat te zien is in het Kleinste Galerietje ademt duidelijk een gevoel van natuurlijke elementen, regen in dit geval. Het werk heet dan ook Hyade, nimf van de regen.

Alles is met de hand gemaakt. Het papier is (arbitrair) gesneden. En de zijden stof is met de hand geborduurd en geverfd. Het subtiele handwerk, zacht bewegend door de luchtstromen, de schaduwen en het lichtspel, hebben haast iets esoterisch en doen denken aan andere werelden. Een wereld van sprookjes, dromen, nimfen en Hyaden, een wereld waarin Bouchez zich graag begeeft. Het medium textiel, waar breekbaarheid en kracht samenkomen, is voor haar dan ook de ideale uitdrukkingsvorm.

Emilie Bouchez is afgestudeerd aan de Royal Academy of Brussel in textiel (2017). Benieuwd naar meer werk van Emilie Bouchez? Neem een kijkje op haar website https://bouchezemilie.wixsite.com/bouchezemilie