Gallery Talk – expositie DE PROFUNDIS EXCLAMAVI

Gallery Talk – expositie DE PROFUNDIS EXCLAMAVI

Woensdag 14 maart 2018, 19:30u - 20:30u Beeldend Gesproken

De Gallery Talk van kunstuitleen Beeldend Gesproken is een gesprek in een kleine groep over één kunstwerk uit de expositie De Profundis Exclamavi van René van Kempen.

“Langzaam kijken” betekent tijd nemen om kunst te ervaren en de betekenis ervan te ontdekken. We worden voortdurend geconfronteerd met beelden, soms wel honderd per uur. Door die hoeveelheid kijken we oppervlakkiger en verliezen we onze focus.

Tijdens de Gallery Talk stellen we een aantal vragen: Wat zie ik eigenlijk in dit kunstwerk en wat valt mij op? Wat doet het met me? Vervolgens gaan wij op zoek naar associaties en interpretaties. Persoonlijke beleving van kunst staat hierbij centraal. Er zijn geen verkeerde antwoorden. Asia Kuzmiczow, onze collectiebeheerder, leidt het gesprek.

We krijgen ook een muzikale interpretatie te horen. Leden van het Intercontinental Ensemble spelen live een kort muziekstuk, een eigen compositie op basis van het besproken kunstwerk. Tot slot geeft René van Kempen een toelichting op zijn werk en is er tijd om met hem in gesprek te gaan.