Fototentoonstelling De Kinkerboulevard

Fototentoonstelling De Kinkerboulevard

Donderdag 7 september 2017 - Zondag 29 oktober 2017 OBA De Hallen

De Kinkerboulevard: het is dringen in de Kinkerstraat

 De fototentoonstelling De Kinkerboulevard opent op donderdag 7 september (van 18:00 tot 19:30 uur) in de Openbare Bibliotheek De Hallen in Amsterdam. Kunstenaar Eva Pel en sociaal geograaf Marieke Geljon onderzoeken in deze expositie de gevolgen van de gentrificatie die de Kinkerstraat de afgelopen jaren heeft ondergaan. Met behulp van observaties, foto’s, cijfermateriaal en interviews met winkeliers worden de veranderingen van het winkellandschap zichtbaar gemaakt. Gedurende de tentoonstellingsperiode van 8 september tot en met 29 oktober 2017 is er ook een publieksprogramma en verschijnt de publicatie De Kinkerboulevard.

De opening van De Hallen, de opkomst van Airbnb, veranderingen in de woningmarkt- en het gemeentebeleid hebben voor veel veranderingen gezorgd in de Kinkerstraat in Amsterdam Oud-West. Winkels maken plaats voor steeds meer horeca gelegenheden en de Engels taal domineert. Het nieuwe publiek komt minder om te winkelen en meer om vermaakt en verzorgd te worden. Pel en Geljon, beiden ook buurtbewoners nodigen de bezoekers van de tentoonstelling om na te nadenken over de toekomst van de straat. Vragen als: wat betekent een winkelstraat voor de buurt waar je woont; hoe stel jij de Kinkerstraat voor in 2030; wat zeggen veranderende winkelstraten over het verhaal van de stad?

Pel en Geljon organiseren daarnaast guided tours door de Kinkerstraat en 2 debatten in Café Belcampo. De guided tours vinden plaats op de zaterdagen 9 en 23 september en 7 en 21 oktober en de debatten op zondagen 1 en 29 oktober. Op woensdag 11 oktober vindt er een event in samenwerking met West Wednesdays plaats.

De tentoonstelling is te zien van 8 september tot en met 29 oktober in OBA De Hallen (Hannie Dankbaarpassage 10, Amsterdam)
Openingstijden: 
maandag van 14:00 uur –  17:30 uur
dinsdag t/m vrijdag van 9:30 uur – 19:00 uur
zaterdag 9:30 uur – 17:30 uur
zondag van 13:00 uur – 16:30 uur.

Entree: vrij toegankelijk

Voor meer informatie en het opgeven voor de guided tours en debatten kunt u mailen naar kinkerboulevard@gmail.com
Voor persinformatie kunt u contact opnemen met Najiba Brakkee: brakkeenajiba@gmail.com Telefoon: 06 3747 3345

Met dank aan: Amsterdams Fonds voor de Kunst, Gemeente Amsterdam Stadsdeel West en OBA Amsterdam.