image

Foto-expositie: THIS IS ME

Denk je bij Thailand aan wuivende palmbomen op witte stranden, heerlijk eten en een vriendelijke bevolking? Je bent niet de enige! Het aantal toeristen is de afgelopen tien jaar meer dan verdubbeld. Dit zorgt voor goede inkomsten en meer welvaart, maar heeft ook een schaduwzijde: de groei van het aantal kinderen dat slachtoffer is van commerciële seksuele exploitatie. Fotografe Marieke van der Velden bezocht twee opvanghuizen voor slachtoffers van seksuele uitbuiting. Ze luisterde naar wat het voor hen betekent om met hulp weer perspectief te krijgen op de toekomst. Wie tekenen zij als evenbeeld van zichzelf? Met de veiligheid van het masker laten zij de tip van de sluier van zichzelf zien.

Met deze expositie wil Down to Zero de ernst van seksuele uitbuiting van kinderen laten zien. Maar laat ook zien dat kinderen hun leven kunnen herbouwen als ze wat aandacht en hulp krijgen.

Down to Zero 
Twee miljoen kinderen worden wereldwijd het slachtoffer van commerciële seksuele uitbuiting. In een alliantie genaamd Down to Zero werken Terre des Hommes (lead), Plan Nederland, Defence for Children – ECPAT, Free a Girl en ICCO Cooperation samen om in 2020 commerciële uitbuiting in elf landen in Azië en Latijns-Amerika uit te bannen. Het 5-jarige programma (2016-2020) stelt kinderen en adolescenten in staat om zelf voor hun rechten te vechten, helpt gemeenschappen hun kinderen beter te beschermen tegen commerciële seksuele uitbuiting en verbetert en implementeert relevante wet- en regelgeving in de elf landen.

Over de fotograaf
Marieke van der Velden is een Nederlandse fotografe die al 20 jaar de hele wereld over reist. Soms in opdracht van NGO’s, de andere keer vanuit eigen initiatief. Met fotoseries zoals ‘Baghdad Today’ en ‘A Monday in Kabul’ en haar film ’The Island of All Together’ probeert ze het dagelijkse nieuws in een bredere context te plaatsen. Deze projecten zijn internationaal op vele plekken gepubliceerd.

De Passage

  • Maandag 07:00 — 23:00
  • Dinsdag 07:00 — 23:00
  • Woensdag 07:00 — 23:00
  • Donderdag 07:00 — 23:00
  • Vrijdag 07:00 — 03:00
  • Zaterdag 07:00 — 03:00
  • Zondag 07:00 — 03:00