Expositie Women@Work

Expositie Women@Work

Maandag 1 mei 2017, - - Zondag 18 juni 2017, - De Passage

Women@work is een pakkende verzameling foto’s die reisfotograaf Tom van der Leij over de wereld heeft gemaakt. Centraal staat de werkende vrouw in al haar kracht en schoonheid.

Van der Leij over deze expositie: ‘Elke keer verwonder ik me over de kracht die vrouwen in de vooral minder bedeelde wereld uitstralen’. De intrigerende foto’s stralen positiviteit en humor uit. Maar net zo goed gelatenheid en trots. Van der Leij: ‘Ze zijn echter nooit zielig of meelijwekkend. Deze serie is bedoeld als een ode aan de vrouw. Het zijn vaak vooral vrouwen die heel hard werken om hun familie te onderhouden.’ Om dit te belichten neemt Van der Leij je mee in een reis rond de wereld.

De expositie Women@work is op 1 mei, de internationale Dag van de Arbeid, geopend in De Hallen Amsterdam en zal vervolgens op tournee gaan door Nederland. Door het adopteren van een foto kunt u een bijdrage leveren aan het bewustzijn en de verbetering van de positie van de werkende vrouw. Een kwart van de opbrengst zal ten goede komen aan een internationaal women empowerment project.

De expositie bestaat uit een 15-tal foto’s van 70 x 100 cm en zal te zien zijn tot zondag 18 juni 2017.

Over Tom van der Leij
Tom van der Leij (Amsterdam, 1975) reist als fotograaf en travel editor de wereld over. De afgelopen vijftien jaar bezocht hij ruim honderd landen op zes continenten. Daar fotografeerde hij mensen met verschillende etniciteiten, gebruiken en geloofsovertuigingen. De fotograaf onderscheidt zich door het menselijke aspect in zijn fotografie, hij portretteert personen in hun dagelijks leven en op een natuurlijke manier. Hiermee houdt hij de toeschouwer een spiegel voor en laat ze stilstaan bij hun kijk op de wereld.

Zijn werk wordt onder andere gepubliceerd in reismagazines, kranten, gidsen en op websites. Na zijn succesvolle rondreizende exposities Positiv Papua People en Afrika Voetbalt! is dit de derde rondreizende foto-expositie van Tom van der Leij.

Website:  www.tomvanderleij.com
E-mail:    info@tomvanderleij.com
Telefoon: +31 (0)6 26 53 43 31