Expositie Tekenend

Expositie Tekenend

Woensdag 25 oktober 2017 - Woensdag 22 november 2017 Beeldend Gesproken

Eens per jaar vraagt Beeldend Gesproken één van de vrienden van de stichting Vrienden van Beeldend Gesproken een expositie samen te stellen vanuit zijn of haar visie en betrokkenheid bij Beeldend Gesproken. Dit jaar zijn Maria van Gerwen (beeldend kunstenaar) en haar man Leen van Leersum (35 jaar werkzaam in de GGZ) de uitdaging aangegaan. Voor de expositie Tekenend hebben zij gekozen voor werken met tekenachtige elementen. Van Gerwen en van Leersum: “Het is een bijzondere ervaring te ontdekken hoe deze kunstenaars intense belevingen en verlangens zo overtuigend laten spreken. Al tekenend, door het trekken van lijnen, gebieden markerend banen zij zich een weg, zoeken grensgebieden op. Een zoektocht naar verbinding. Hun uitspraken en hun werk hebben ons geïnspireerd en aangezet tot het samenstellen van deze expositie.”

Exposerende kunstenaars: Astrid Oudheusden, Herbert Glenn Kensmil, Ingrid Greijn, Irmlinda de Vries, Marina Metaal en Yair Aa.

De expositie Tekenend loopt van 25 oktober tot en met 22 november. De opening is op zondag 29 oktober om 15:00-17:00 uur. Op woensdag 8 november om 19:30-20:30 uur is de Gallery Talk in aanwezigheid van de kunstenaars. Het Intercontinental Ensemble speelt een eigen compositie met als inspiratie het kunstwerk.

De stichting Vrienden van Beeldend Gesproken steunt de kunstenaars van Beeldend Gesproken met donaties en hun expertise.