Expositie: Schreeuw niet zo!

Expositie: Schreeuw niet zo!

Vrijdag 5 januari 2018 - Dinsdag 6 februari 2018 Beeldend Gesproken

Op vrijdag 5 januari 17:00 uur vindt in galerie Beeldend Gesproken de opening plaats van de expositie: Schreeuw niet zo!  De eerste tentoonstelling van het jaar bij Beeldend Gesproken betreft werk van Kristien van der Kuil. Het is een beetje autobiografisch maar ook haar dochter Niki en een klas van de Kinkerbuurtschool hebben er aan meegeholpen.

“De totstandkoming is erg simpel als je fantasie een loopje met je neemt en je een sterke neiging hebt tot uitvergroten. Ik kreeg bijvoorbeeld te horen: wat praat je hard. Het stemmetje in mijn hoofd zegt: je zou je er een hoedje van kunnen schrikken. Ja en dan heb je een verhaal,” vertelt Kristien van der Kuil.

In de galerie hangen 22 tekeningen, die samen een verhaal over ‘anders zijn’, niet gehoord worden en uniek zijn, vertellen. Annabel (Decibel) is een bijzonder meisje, dat afwijkt, wat ten dele komt door haar omgeving, die haar niet erkent in wie ze is. Toch is er één iemand, die haar wél ziet, in al haar eigenheid. Mensen die een tikkeltje anders zijn kunnen juist zorgen voor een andere kijk op de samenleving  en het een beetje leuker maken. De expositie heeft de vorm van een stripverhaal. Voor de tekeningen gebruikt Kristien van der Kuil gerecyclede etsen, kinderetsen, een beetje papier, aquarelverf en krijt. Daarnaast zijn er enkele grotere schilderijen te zien.

Kristien van der Kuil (Enschede, 1961) heeft gestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie te Amsterdam. Zij woont en werkt in Amsterdam. De illustraties In haar kinderboeken bestaan uit collages en ingekleurde etsen. De rode draad in haar werk zijn lino’s en acrylschilderijen van momentopnames uit haar leven, die ze laat ‘kantelen’. Van deze momenten probeert ze de sfeer in haar werk weer te geven. In feite is ze een verhalenverteller met veel oog voor detail.

Op woensdag 10 januari om 19:30-20:30 uur is de Gallery Talk in aanwezigheid van Kristien van der Kuil met muziek van het Intercontinental Ensemble. Op woensdag 17 januari om 14:00-15:00 uur geeft Kristien van der Kuil in het kader van De Hallen Amsterdam Kids een workshop speciaal voor kinderen.  De expositie Schreeuw niet zo! is te zien van 5 januari tot en met 6 februari 2018