image

Expositie ‘Fantastische Werelden’

In de tentoonstelling Fantastische Werelden tonen drie kunstenaars hun eigen kijk op de werkelijkheid. Priscilla Koopman maakt fantastische droomwerelden die soms even gruwelijk als sprookjesachtig zijn. Rogier van der Waals schildert in felle kleuren en met grove streken cartooneske skulls. En in de naïeve landschappen van Brano Mijatovic komen de bomen tot leven door de takken die lijken op grijparmen.

Rogier van der Waals (Obdam, 1970) is autodidact en werkte enige tijd als graffiti kunstenaar. Een van zijn inspiratiebronnen is het werk van de Amerikaanse kunstenaar Jean-Michel Basquiat. Van der Waals heeft een snelle intuïtieve manier van schilderen, expressief en kleurrijk. Zijn karikaturale figuren kijken ons met grote ogen en een grimas aan en zijn zo over the top dat ze grotesk en humoristisch worden

Autodidact Brano Mijatovic (Derventa, Bosnië-Herzegovina, 1960-2010) schildert in een abstract-realistische stijl. De serie landschappen in deze expositie tonen zijn naïeve fantasierijke werk. Mijatovic voorstellingen zijn veelal stemmig en geschilderd in een kleurrijke eenvoudige stijl waarbij een haast kinderlijke verbeelding op de werkelijkheid zichtbaar wordt.

Met haar recente autisme-diagnose richt Priscilla Koopman (Enschede, 1996) zich op het opnieuw leren begrijpen van zichzelf en het navigeren door de wereld als neurodivers kunstenaar. In haar schilderijen toont ze unieke etherische wezens die haar universum bevolken. Elke creatie heeft zijn eigen persoonlijkheid en symboliek.

‘’Ik heb mijn manier gevonden om vrouwelijkheid, mentale gezondheid en perceptie van de wereld op een kleurrijke speelse manier uit te drukken. Verbinding maken met de onschuld van de kindertijd en deze vermengen met een groteske realiteit en morbide elementen is essentieel in mijn werk. Zo laat ik de schoonheid van elke situatie zien.’

Koopman studeerde in 2018 cum laude af aan de afdeling Fine Arts van het Centennial College inToronto Canada. Zij won in 2014 de derde prijs in de Kunstbende wedstrijd en nam in 2019 met een eervolle vermelding deel aan de Amsterdam International Art Fair.

 

van 8 feb t/m 26 maart te zien in galerie Beeldend Gesproken
Opening 10 feb 17.00 – 19.00 u
Meet & Greet: 26 feb 15.00 -17.00 uur