image

Dirty God – Muziek Special

Met inleiding van film- en muziekjournalist Job de Wit en na afloop Q&A met filmcomponist Rutger Reinders

Programma
Tijdens het voorprogramma zal film- en muziekjournalist Job de Wit een inleiding verzorgen waarin hij ingaat op de muziek in Dirty God en een aantal videoclips vertoont die hij associeert met de film. Na afloop van Dirty God is er een Q&A met filmcomponist Rutger Reinders.

Dirty God is de nieuwe film van de Nederlandse regisseur Sacha Polak over een jonge alleenstaande moeder, die haar leven weer moet oppakken na een tragisch ongeval. Een portret van een jonge vrouw en haar gevecht tussen uiterlijke schoonheid en innerlijke waardigheid.

De artsen zijn tevreden wanneer Jade (Vicky Knight), een jonge moeder uit Londen, uit het ziekenhuis wordt ontslagen. Maar kan ze zelf ooit nog tevreden zijn? Na een zuuraanval door haar ex moet ze door het leven met verminkingen op haar hals, borst, armen en een deel van haar gezicht. De brandwonden zijn geheeld, de littekens blijven.

Dirty God is het portret van een vrouw met een enorme veerkracht. Voor regisseur Sacha Polak is het na haar veelgeprezen speelfilms Hemel (2011) en Zurich (2015) de derde keer dat ze een grillige, complexe, sterke vrouw centraal stelt. Jade is geen willoos slachtoffer; ze maakt haar eigen keuzes, goed of slecht, en dealt met de gevolgen. Polaks eerste Engelstalige speelfilm is beheerst en genuanceerd, zonder dat de regisseur iets van haar intensiteit heeft verloren. Nieuwkomer Vicky Knight, die als kind ernstige brandwonden opliep, is een ware ontdekking in de krachtige hoofdrol.

ENGLISH
Jade is a young mother in the prime of her life when an acid attack leaves her severely burned. While her face has been reconstructed, her beauty is lost beneath the scars. Descending a self-destructive path with relationships crumbling, Jade must take drastic action to reclaim her life.

De Filmhallen

+31(0)20 8208122

Website

Email

  • Maandag 11:00 — 01:00
  • Dinsdag 11:00 — 01:00
  • Woensdag 11:00 — 01:00
  • Donderdag 11:00 — 01:00
  • Vrijdag 11:00 — 02:00
  • Zaterdag 11:00 — 02:00
  • Zondag 11:00 — 01:00