‘Binnenwereld’ van Carla van Slooten

‘Binnenwereld’ van Carla van Slooten

Zondag 1 oktober 2017 - Woensdag 18 oktober 2017 Beeldend Gesproken

Op zondag 1 oktober 15:00 vindt in galerie Beeldend Gesproken de opening plaats van de tentoonstelling ‘Binnenwereld’. Het betreft werk van Carla van Slooten, die zich liet inspireren door haar dagelijkse ervaringen in de buitenwereld of dingen die zich in haar binnenwereld afspelen.

De expositie Binnenwereld toont ‘dagboektekeningen’ van Carla van Slooten. Het maken van haar dagboektekeningen is voor Carla van Slooten een ontdekkingsreis, een energiestroom die op papier wordt gezet. Dagelijkse ervaringen in de buitenwereld of dingen die zich in haar binnenwereld afspelen, legt ze vast in tekeningen, waaraan ze vaak teksten toevoegt. Van Slooten is gefascineerd door de relatie tussen binnen- en buitenwereld: “Wat we in onze binnenwereld hebben, speelt zich ook af in de buitenwereld. Naarmate je jezelf beter kent, kun je een ander beter begrijpen en kun je de wereld met een open geest tegemoet treden.” De expositie is een reis in de binnenwereld van de kunstenaar, we lezen haar gedachten die vorm hebben gekregen in haar unieke stijl. Het veel voorkomende naakt in haar werk staat voor puurheid, het wezenlijke van de mens, de naakte waarheid.

Tijdens de expositie zijn er de volgende activiteiten: de Gallery Talk met de kunstenaar o.l.v. Asia Kuzmiczow, met muziek van het Intercontinental Ensemble op woensdag 11 oktober om 19:30-20:30 uur. En de Dichtersmiddag op zaterdag 14 oktober om 13:00-16:00 uur. De expositie ‘Binnenwereld’ is in Beeldend Gesproken te zien van zondag 1 tot en met 18 oktober.