image

At Eternity’s Gate

Willem Dafoe: Beste Acteur Venetië Filmfestival 2018

Wanneer Vincent van Gogh (Willem Dafoe) in 1886 verhuist, met als doel door te breken als kunstenaar, leert hij een avant-gardistische groep kunstenaars kennen, onder wie Paul Gauguin (Oscar Isaac). Maar Van Gogh stuit op onbegrip en afwijzingen en vertrekt uiteindelijk naar Arles in de hoop een nieuw bestaan te bouwen. In zijn zoektocht naar aanvaarding, verliest Van Gogh zich echter steeds verder in een wereld van ziekte en depressie.

In At Eternity’s Gate gaat regisseur Julian Schnabel, die eerder al succes oogstte met Basquiat en The Diving Bell and the Butterfly, op verkenning naar de worsteling van Vincent van Gogh om te worden begrepen als kunstenaar.

Willem Dafoe, die voor deze rol de award won voor beste acteur tijdens het filmfestival in Venetië, kruipt in de huid van de legendarische schilder. De titel van de film komt van Van Gogh’s werk ‘Op de drempel van de eeuwigheid’ (voltooid in 1890) dat in bezit is van het Kröller-Müller Museum.

ENGLISH
A look at the life of painter Vincent van Gogh during the time he lived in Arles and Auvers-sur-Oise, France. During a self-imposed exile in Arles and Auvers-Sur-Oise, France, Dutch painter Vincent van Gogh develops his unique, colorful style of painting. While grappling with religion, mental illness and a tumultuous friendship with French artist Paul Gauguin, van Gogh begins to focus on his relationship with eternity rather than the pain his art causes him in the present.

Variety
Schnabel, the director of “Before Night Falls” and “The Diving Bell and the Butterfly,” has stripped down his filmmaking in the most seductive way, all to achieve something audacious and elemental. He’s out to imagine what Vincent van Gogh was really like — to bask in van Gogh’s presence with an experiential, present-tense immediacy.

De Filmhallen

+31(0)20 8208122

Website

Email

  • Maandag 11:00 — 01:00
  • Dinsdag 11:00 — 01:00
  • Woensdag 11:00 — 01:00
  • Donderdag 11:00 — 01:00
  • Vrijdag 11:00 — 02:00
  • Zaterdag 11:00 — 02:00
  • Zondag 11:00 — 01:00