7 ROOMS OF ESCAPISM

7 ROOMS OF ESCAPISM

Zondag 5 augustus 2018 - Dinsdag 4 september 2018 Beeldend Gesproken

Zondag 5 augustus om 16:00 uur opent in galerie Beeldend Gesproken de expositie 7 ROOMS OF ESCAPISM. De expositie verkent het begrip ‘escapisme’ door een aantal werken te groeperen in zeven kamers.

Eens per jaar vraagt Beeldend Gesproken één van de vrienden van de stichting Vrienden van Beeldend Gesproken een expositie samen te stellen vanuit zijn of haar visie en betrokkenheid bij Beeldend Gesproken. Dit jaar zijn dat Michaja Langelaan (journalist) en Maarten van der Heijden (beeldend kunstenaar).

De gastcuratoren: “Tijdens de voorbereiding van deze expositie begon het jaarthema van Beeldend Gesproken – Escapisme, the bounderies of the mind – wortel te schieten in onze gedachten en gesprekken. Het leidde ons onwillekeurig bij de keuze van deze werken. Toen we onze oogst bekeken, bleken er zelfs ruimtes te zijn ontstaan met verschillende vormen van escapisme. Vandaar onze titel: 7 ROOMS OF ESCAPISM. Betreed deze kamers en verleg de grenzen van de geest.”

De expositie 7 ROOMS OF ESCAPISM loopt van 5 augustus tot 4 september. Woensdag 8 augustus om 19:30-20:30 uur is de Gallery Talk in aanwezigheid van een kunstenaar uit de expositie en een muzikale omlijsting door het Intercontinental Ensemble.

De stichting Vrienden van Beeldend Gesproken steunt de kunstenaars van Beeldend Gesproken met donaties en expertise.